Λία Ζώτου & Θοδωρής Καραγεωργίου: κοινή πένα στο χαρτί και στην ζωή

Πρόκειται για δύο συγγραφείς της νεότερης λογοτεχνίας που ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας εξαιρετικά αποτελέσματα στο χαρτί αλλά και στην πραγματική ζωή…

Γεννημένοι και οι δύο σε γειτονικά χωριά της Καβάλας, η Λία αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα των Ιωαννίνων και ο Θοδωρής από το Νομικό τμήμα του Metropolitan στο Λονδίνο. Η αγάπη για τη ζωή σε κάθε τρόπο έκφρασής της είναι που τράβηξε και τους δύο να ασχοληθούν με την λογοτεχνία. Η παρατηρητικότητα τους μέσα στις ζωές των ανθρώπων, τα όμορφα τοπία της χώρας μας και ο συνδυασμός της ψυχολογίας του ανθρώπινου είδους μέσα σε διάφορες καταστάσεις δημιούργησαν πολύ όμορφες ιστορίες στο χαρτί που μέσα από τις εκδόσεις Ψυχογιός έρχονται στα χέρια σας με την εγγύηση της ικανοποίησης και της εξιλέωσης που μπορεί να προσφέρει ένα μυθιστόρημα.

lia&thodoris.bookritikarw.freeminds.gr

Χαρακτηριστικό των βιβλίων τους είναι τα ταξίδια και η μεταφορά κάθε εικόνας σαν να είναι ολοζώντανη μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Καλοκαιρινές αγάπες, ιστορίες επιβίωσης και γραφή όχι κενή και “ξεθωριασμένη”  που κουράζει τα μάτια αλλά με γλαφυρό ύφος και έντονες περιγραφές που γεμίζουν την φαντασία και την ψυχή. Αυτή είναι η πένα του ζευγαριού χαρακτηριστική από την λογοτεχνική δεινότητα και των δύο που είναι κοινή και στην πραγματική ζωή και αυτό τους επιτρέπει να ταιριάζουν ακόμα περισσότερο και στο χαρτί.

Η επιτυχία του βιβλίου “Σαν τα φύλλα του καπνού” φανερώνει την ιδιαιτερότητα των συγγραφέων να ενώνουν την αγάπη μέσα από τις παλιές σπάνιες εποχές όταν η παγκόσμια βιομηχανοποίηση ήταν ακόμα στο ξεκίνημά της και ο απλός αγνός έρωτας ήταν ακόμα το πολυτιμότερο αγαθό.

Η τελευταία τους δουλειά “Μεταξένια αγάπη” πραγματεύεται τον βαθιά ριζωμένο έρωτα από την ακριτική πόλη του μεταξιού και την ιταλική πρωτεύουσα της μόδας ενώ δεν λείπουν φυσικά και στοιχεία της ανατολής. Το βιβλίο θα ενώσει ένα κορίτσι ατίθασο και περήφανο μέσα από την υψηλή τάξη της μόδας με ένα αγόρι ευαίσθητο και ισχυρά δεμένο με τον τόπο του και την αγάπη του για την καλλιέργεια του μεταξιού. Η ένωση αυτή θα φέρει αγάπη αλλά και προδοσία, δικαίωση αλλά και λάθη που θα πληρωθούν στο βωμό του παρελθόντος.

«Έτσι είναι οι αληθινές αγάπες, αγόρι μου… γεμίζουν ολότελα την καρδιά και την ψυχή μας! Μόνο που, πολλές φορές, όπως η μεταξένια αγάπη κρύβουν μέσα τους θυσία βαριά, θυσία της ελευθερίας, θυσία της ίδιας της ζωής, θυσία που πιότερο μεγάλη δεν υπάρχει…»

Μία ιστορία γεμάτη διλήμματα…θα νικήσει η αγάπη όμως κι αυτή τη φορά;

Το freeminds.gr, μαζί με τις εκδόσεις Ψυχογιός ,προσφέρει την ευκαιρία να το μάθουμε μέσα από τον διαγωνισμό μας http://www.freeminds.gr/diag_vivliou/ 

Διαγωνισμός βιβλίου

 

B.K.