Ζήσε με φως

Η θλίψη τσακίζει, φθείρει, παγώνει και αποχρωματίζει. Τα πρόσωπά της πολλαπλά και τα χτυπήματά της ανεπανόρθωτα. Δε σέβεται τις αντοχές ούτε τηρεί τα όρια. Κοντράρεται πολύ με την αληθινή ευτυχία και πασχίζει να την ανατρέψει.

Τα γυαλιά της θλίψης έχουν μαύρους φακούς με μηδενική προστασία. Οι τεχνικές της παίζουν ασταμάτητα με το μυαλό και την καρδιά, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες δυνάμεις και επιβάλλοντας τους δικούς τους κανόνες. Όσο για τα αίτια , άπειρα και καλά κεκαλυμμένα.

θλίψη

Το ζήτημα είναι ποιος θα νικήσει στο τέλος; Εσύ  ή εκείνη ; Ποιος θα κάνει την ανατροπή και την υπέρβαση; Θα πεις ναι στη ζωή και τη χαρά ή θα υπομείνεις ένα ρημαγμένο παρόν και μέλλον, ένα αιώνιο ναυάγιο; Σίγουρα πρόκειται για ένα παιχνίδι για γερούς λύτες που ξέρουν να διεκδικούν την ευτυχία γυρίζοντας την πλάτη σε ό,τι απειλεί να τους την κλέψει.

Γίνε ένας τέτοιος μαχητής της ζωής, γίνε θεριστής της χαράς και γέλα! Μην παραμερίσεις όσα σου χαρίστηκαν απλόχερα. Μην πετάξεις τη ζωή σου στα σκουπίδια, αφήνοντάς την να σε υποδουλώσει. Πάντα θα υπάρχει έστω και μία ακτίνα φωτός, έστω και στα πιο σκοτεινά σημεία της πορείας σου. Οφείλεις να την βρεις. Ζήσε λοιπόν και καν’ το μόνο χαρούμενα!

Δ.Α