Χριστουγεννιάτικα χιονισμένα brownies

 …η πιο όμορφη ζεστή, χουχουλιάρικη, ζαχαρωτή περίοδος της χρονιά…..το freeminds και η διάσημη σεφ Νίκη Μερκούρη σας χαρίζουν χριστουγεννιάτικες συνταγές για να γεμίσετε το τραπέζι σας με λαχταριστά γλυκά, άκρως παραδοσιακά όπως η σημερινή και κάποιες άλλες που θα δώσουν μια πινελιά πιο μοντέρνα στο τραπέζι σας. Και αφού ήδη απολαύσαμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Ας απολαύσουμε κάτι όχι τόσο παραδοσιακό…

Tα brownies  προκύπτει από το συνδυασμό των καλύτερων χαρακτηριστικών δύο ή περισσότερων κλασικών γλυκών, καθώς αποτελεί κάτι ανάμεσα σε κέικ και μπισκότο, κυρίως λόγω της υφής του. Το γλυκό αυτό εμπνεύστηκε ένας  chef από το το ξενοδοχείο Palmer House στο Σικάγο  μετά από την επιθυμία της ιδιοκτήτριας για ένα γλυκό, που να θυμίζει κέικ, αλλά να είναι και  μικρό σε μέγεθος ώστε να χωράει σε lunch box, ιδανικό για τις κυρίες που θα συμμετείχαν σε μια γιορτή. Αυτά τα πρώτα μπράουνις είχαν γλάσο από βερύκοκο και καρύδια, και η αρχική αυτή συνταγή, συνεχίζεται ακόμα στο εν λόγω ξενοχοδείο. Το 1896 εμφανίστηκαν και στα βιβλία μαγειρικής, αλλά έμοιαζαν με κέικ μελάσσας.Τα brownies, όπως εμείς τα έχουμε στο μυαλό μας,  συναντώνται για πρώτη φορά στο περιοδικό Home Cookery το 1904 και στο βιβλίο συνταγών The Boston Cooking School Cook Book του 1906. Παρ’ότι θεωρείται ότι μας κερδίσζει με την απλότητα του , υπάρχουν πολλές παραλλαγές του γεγονός που αποδεικνύει ακόμα περισσότερο τη δυναμική του. (Ιστορικά στοιχεία από κείμενο της Ελένης Μανίκα, τεύχος 106 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.

 

freeminds
Χιονισμένο brownies από τη Νίκη Μερκούρη

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την εύκολη συνταγή brownies,
ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Υλικά

4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
130 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ζάχαρη άχνη για το «χιόνισμα»

 

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.

2. Στο μπολ του μίξερ βάλτε την άχνη με τα αυγά και χτυπήστε τα μέχρι να φουσκώσουν.

3. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

4. Ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα.

5. Βουτυρώστε ένα ταψάκι τετράγωνο και αδειάστε μέσα το μείγμα.

6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά 7. Αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη

και γλυκές μας γιορτές!!!!!

Leave a Reply