Το πρόγραμμα έχει WOW φέστιβαλ

Σε συνεργασία με το WOW Foundation, το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο αφιερωμένο σε γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα, πραγματοποιείται το WOW Αθήνα σε συνεργασία με το British Council και με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. To φεστιβάλ παρουσιάζεται  από την 1η έως τις 3 Απριλίου 2023 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το WOW Foundation ιδρύθηκε το 2010 από την Jude Kelly όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο WOW Festival στο Southbank Centre στο Λονδίνο. Μέχρι σήμερα, το WOW Foundation έχει διοργανώσει φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε περισσότερες από 30 πόλεις σε έξι ηπείρους, προσελκύοντας 5 εκατομμύρια ανθρώπους. Ένα φεστιβάλ που σύμφωνα  με την ιδρύτρια του δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά τους ανθρώπους με σκοπό να γιορτάσουν τις γυναίκες, τα κορίτσια και τα non-binary άτομα και να εξερευνήσουν την κατάσταση της ισότητας των φύλων στον σημερινό κόσμο.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες από καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, mentoring sessions, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και πολλά άλλα. Στόχος του είναι να ενδυναμώσει τις γυναίκες και τις θηλυκότητες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια και τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά και να γιορτάσουν τις νίκες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, καθώς και τα πρόσωπα και οι ιστορίες που εμπνέουν. Πολυσυλλεκτικό και διαθεματικό, το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αναλύει κοινά ζητήματα και προκλήσεις που απασχολούν τον πλανήτη.

Με το WOW Festival Pass, μπορείτε να παρακολουθήσετε τρεις ημέρες με:

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του WOW Festival ή δες το συνοπτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει WOW φέστιβαλ!!!