Τα δώρα που μου είπες…

Ξέρω…σου ακούγεται κάπως περίεργος ο παραπάνω τίτλος, αφού συνήθως “έχουμε πει λόγια” ή “έχουμε κάνει δώρα”. Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα δώρα που μόνο λέγονται και η αξία τους είναι ανεκτίμητη.

Οι λέξεις, όπως γνωρίζεις, κρύβουν μέσα τους μια τεράστια δύναμη κι έτσι μπορούν άλλοτε να γκρεμίζουν, να σαρώνουν και να ισοπεδώνουν ό,τι βρεθεί στο άκουσμα τους κι άλλοτε πάλι μπορούν να χτίζουν, να κάνουν το αδύνατο δυνατό, να μετατρέψουν έναν χειμώνα σε καλοκαίρι εν μία νυκτί!

Έτσι, μεταξύ άλλων υπάρχουν κι εκείνες οι λέξεις που έχουν τη δύναμη να χαροποιούν και να γεμίζουν τη ψυχή με φως.  Τι υπέροχη ιδιότητα των λέξεων!Τούτες οι λέξεις μοιάζουν με δώρα, ακριβώς γιατί μπορούν και φέρνουν στο πρόσωπο σου ένα αυθόρμητο, μεγάλο χαμόγελο και σου δίνουν τέτοια χαρά, όπως τότε που ήσουν παιδί και κάποιος αγαπημένος σου έκανε δώρο το παιχνίδι που τόσο λαχταρούσες.

logia_dwra

Τα όμορφα και  ανιδιοτελή λόγια είναι δώρα που δεν περιμένουν κάποια γιορτή ή κάποια ιδιαίτερη στιγμή του χρόνου. Τα λαμβάνεις ή τα χαρίζεις εκτός προγράμματος. Τα δώρα που λέγονται δεν τα βρίσκεις σε κανένα κατάστημα, σε καμία αγορά, είναι μοναδικά και το μόνο περιτύλιγμα που μπορεί να έχουν είναι η ζεστασιά και η ειλικρίνεια της φωνής.

Μερικά απο τα λόγια- δώρα που έχεις πάρει ή έχεις χαρίσει ίσως μοιάζουν με αυτά:

“Είμαι περήφανος/-η για σένα”

“Σε θαυμάζω”

“Είσαι εξαιρετικός στη δουλειά σου”

“ Πιστεύω σε σένα”

“ Θα έχεις πάντα όλη μου την αγάπη”

Τα δώρα αυτά δε χάνουν ποτέ την αξία τους, ούτε ξεφτίζουν. Βρίσκουν τη θέση τους στο πάνω πάνω ράφι της ψυχής, εκεί που κανείς δε μπορεί να τα πειράξει και να τα χαλάσει. Μένουν εκεί με ταπεινότητα, για να φέξουν όταν σκοτεινιάζει. Λίγες λέξεις αρκούν για ένα μεγάλο δώρο. Ας μη ξεχνάμε, λοιπόν, να κάνουμε αλλά και να εκτιμούμε τέτοια δώρα, γιατί… τα ωραιότερα δώρα είναι τα δώρα που μου είπες…

Γεωργία Καλπαζίδου