Άσκηση και διακοπές

Καλοκαιράκι για λίγο ακόμα και τι πιο όμορφο από το να σχεδιάσουμε διακοπές και άσκηση.

Δραστηριότητες στη θάλασσα στο βουνό κάθε μια από αυτές έχει τα δικά της θετικά.

Pilates και yoga στην άμμο την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η χρήση οργάνων δεν είναι απαραίτητη, μονο με το βαρος του σώματος. Στόχος μας η ενδυνάμωση σε συνδυασμό με χαλάρωση. 

Maria Stamataki in yoga time

Beach volley, σχεδόν σε κάθε παράλια υπάρχει ένα φιλέ. Ιδανικό άθλημα για παρέες να γυμναστούν και να διασκεδάσουν!

beach volley

Πεζοπορία σε βουνά και φαράγγιαιδανική ώρα για περίπατο αρκετά πρωινές ή απογευματινές ώρες . Η επαφή με τη φύση αναζωογονητικό και η γνωριμία με καινούργιους τόπους. 

Σαμαριά

Αθλήματα στη θάλασσα, windsurfing, sup, kite surfing. Τα αθλήματα στη θάλασσα πλέον είναι πολύ διαδεδομένα ,πολλές οργανωμένες παραλίες με water sports προσεγγίζουν τουρισμό μόνο γι’ αυτό! Υπάρχουν δάσκαλοι για εκμάθηση των σπορ,από αρχάριους μεχρι και πιο προχωρημένους.

kitesurf

 

Rafting σε ποτάμια, ανάλογα με τα νερά του ποταμού αυξάνεται η μειώνεται η δυσκολία, οι επιλογές αρκετές! Ομαδικό άθλημα που αυξάνει την αδρεναλίνη! 

 

Στιγμιότυπο 2019-08-29, 12.35.00 πμ

Οι επιλογές μας πολλές για να περάσουμε διαφορετικα και όμορφα στις διακοπές μας, είτε με παρεα αλλα και μόνοι. 

Και να θυμάστε!!

Ένας λόγος που μας παρακινεί για να ξεκινήσουμε γυμναστική είναι οι μυϊκοί πόνοι ,η απώλεια βάρους και γενικά η σωματική μας υγεία. Σύμφωνα με έρευνες μια σωστή   παρακίνηση  αυξάνει την πιθανότητα να μείνεις πιστός στον στόχο σου,σε αντίθεση η αφοσίωση σου στην άσκηση μειώνεται αν ο μόνος σου στόχος είναι η απώλεια βάρους.Επιπλεον με τη μακρόχρονη και συστηματική άσκηση,οι μύες του σώματος ισχυροποιούνται, απαλλάσσονται από το περιττό λίπος, μορφοποιούνται, δίνοντας ομορφιά και ευεξία στο ανθρώπινο σώμα. Η ισχυροποίηση των μυών έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα ,κάνει το άτομο ικανό να έχει άνεση στις καθημερινές σωματικές του ενέργειες και του δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει κάθε πρόσθετο πρόβλημα με ευκολία. Το άτομο γεμίζει με αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση, συναισθήματα τόσο αναγκαία για τη ψυχική μας υγεία.

Εκμεταλλευτείτε τις καλοκαιρινές μέρες που έχουν απομείνει και απολαύστε τον όμορφο ήλιο!

Μαρία Σταματάκη
Καθηγήτρια φυσικής αγωγής/ Personal trainer

 

Ποσό σημαντικό είναι να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητα μας…