Το ταξίδι τελικά έχει σημασία

Τι είναι άραγε η γαλήνη, η αγάπη, η ευτυχία και η συντροφικότητα; Λέξεις που ξεφυλλίζοντας τις σελίδες ενός παλιού λεξικού διαπιστώνουμε ότι είναι όσο απλά δομένες που η καρδιά κτυπάει αλλιώς στον ήχο κάθε όρου. Και όμως όσο και να χτυπάει η καρδιά, η ψυχή ποναει , τα μάτια δακρύζουν , ένα τεράστιο χαμόγελο ευχαριστίας και νοσταλγίας σκάει στα χείλη. Στο μυαλό τριγυρνάμε σαν σκιές φιγούρες ανθρώπων που μαζί τους μοιραστήκαμε στιγμές ζωής, στιγμές που το σώμα αισθάνεται ζωντανό και η ανάσα είναι γεμάτη από πνοή.

το ταξίδι

Άγχος, αγωνία, λεπτά και δευτερόλεπτα που το στήθος ήταν έτοιμο να σπάσει από τους απότομους και δυνατούς παλμούς σαν την χορδή μιας κιθάρας  που παλεύει να βγάλει μέχρι και την τελευταία νότα έστω και αν γνωρίζει ότι θα σπάσει.

Κάπως έτσι λοιπόν απλοί και μετέωροι λειτουργούμε στις ανθρώπινες σχέσεις. Αρκεί ένα όνομα, μια λέξη, η μυρωδιά ενός αρώματος για να διεγερθεί η φαντασία και να ζήσουμε ξανά σε λούπα σαν ταινία μικρού μήκους μια προβολή ρομαντική ,φιλική ή και comedy. Όσα περάσαμε ,όσα ζήσαμε  και όσα συνεχίζονται να διαδραματίζονται στην καθημερινότητα μας δεν πρέπει να περνάνε αδιάφορα. Όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, όσες δυσκολίες και αν πρέπει να ξεπεραστούν η ανθρώπινη ανάγκη για επαφή θα υπάρχει πάντα. Αρκεί ένα βλέμμα καθαρό για να μας ταξιδέψει αλλού ,να βρεθούμε εκεί που ορίζει η καρδιά μας!!

Μπορεί να διαφωνείς με όλα αυτά ,αλλά πες μου … πόσες φορές ένα χαμόγελο σου άλλαξε την μέρα??? Πες μου πόσες φορές πόνεσες στην καρδιά που είδες ένα μικρό κοριτσάκι να ζητιανεύει στο κρύο??? Η κοινωνία μπορεί να είναι διαλυμένη ,μπορεί να μην υπάρχουν πουθενά δομές αλλά η ύπαρξη της συντροφικότητας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Δεν χρειάζονται λοιπόν λεξικά για να εξηγήσουμε αυτούς τους όρους!! Για τον καθένα μας ορίζονται διαφορετικά και όμως έχουν την ίδια σημασιολογία. Το μόνο που τελικά πρέπει να γίνει είναι να κλειστεί η τηλεόραση, να βρεθεί μια πυξίδα και με χάρτη τους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω να αναζητήσουμε την έννοια της συντροφικότητας. Αν γίνει αυτό το βήμα μάλλον είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις σε μέρη άγνωστα αλλά όμορφα. Αν πάλι απογοητευτείς στην πορεία μην φοβηθείς!!! Υπάρχουν τόσοι εκεί έξω που σίγουρα θα θέλουν να διασχίσουν μαζί σου το δύσκολο αλλά υπέροχο ταξίδι για το δώρο – θησαυρό της ζωής.

Σ.Κ

Leave a Reply