Κάθε πόλεμος μας αφορά…ας βοηθήσουμε

24 Φεβρουαρίου μια ημέρα ντροπής για τον κόσμο, η μέρα που η Ρωσία ξεκίνησε την ευρεία επίθεση στην Ουκρανία. Από τη νύχτα αυτή και μετά η Ουκρανία βρίσκεται υπό ασφυκτική πολιορκία.. Μετά από 77 χρόνια ειρήνης, ο κόσμος μοιάζει ήδη πολύ διαφορετικός και η διατάραξης της “παγκόσμιας” ειρήνης θα οδηγήσει σε τεκτονικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε πλήρη αναδιαμόρφωση του παγκόσμιου status quo που ίσχυε έως τώρα.
Παρ’ ότι δε μπορούμε να να κάνουμε και πολλά πράγματα για να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει, ας συμπαρασταθούμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους όπως μπορεί ο καθένας μας. Σίγουρα θα μπορούσατε να έρθετε σε επαφή με κάποια από τις ΜΚΟ που προσφέρουν βοήθεια
UNICEF, Save the Children, Voices of Children, Γιατροί χωρίς Σύνορα και να τους βοηθήσετε με όποιο τρόπο σας ζητήσουν οι ίδιοι. Ωστόσο, Ουκρανοί φίλοι προτείνουν ότι ο πιο άμεσος και ουσιαστικός τρόποι για να τους βοηθήσουμε είναι μέσω είτε του United Help Ukraine είτε καταθέτοντας χρήματα σε ειδικούς λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας.  

Αναλυτικότερα:

α. United Help Ukraine 

Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στα σύνορα της Ουκρανίας και των κλιμακούμενων ρωσικών απειλών για εισβολή στην Ουκρανία, η United Help Ukraine (UHU) εργάζεται για να παράσχει ατομικά κιτ πρώτων βοηθειών που σώζουν ζωές (IFAK που περιέχουν επιδέσμους και επίδεσμους που σταματούν άλλες ιατρικές προμήθειες έκτακτης ανάγκης στην πρώτη γραμμή.
Επιπλέον, η UHU συνεργάζεται επίσης με άλλες οργανώσεις αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την προετοιμασία ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες που μπορεί να επηρεαστούν άμεσα εάν επιτεθούν οι ρωσικές δυνάμεις. 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑ:

Κάντε τις επιταγές πληρωτέες σε: Ενωμένη Βοήθεια Ουκρανία PO Box 83426, Gaithersburg, MD 20883

Δωρεά μέσω PayPal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=XFYM9KFZ699DC

Περισσότερα εδώ και εδώ.

β.  Ειδικοί λογαριασμοί στην Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας για παροχή οικονομικής βοήθειας του Ουκρανικού στρατού.

Ας βοηθήσουμε όλοι όπως και όσο μπορούμε!!!