“σουλατσάρουμε” στο σπίτι..

Και μετά το σύνθημα #μένουμεσπίτι πρέπει να σκεφτούμε ή μαλλον να θυμηθούμε διασκεδαστικούς ανθρώπους για να περάσουμε το χρόνο μας στο σπίτι μας, με τους δικούς μας ανθρώπους. Μα φυσικά και παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια! Τα επιτραπέζια δεν έχουν ηλικία και υπόσχονται αμέτρητες στιγμές γέλιου, σκέψης και διασκέδασης με τους φίλους μας, το σύντροφο μας ή τα παιδιά μας… Σύμφωνα με ιστορικές πηγές τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν διαδεδομένα σε όλους τους πολιτισμούς από τα αρχαία χρόνια. Tα πρώτα παιχνίδια άρχισαν να τυπώνονται από τα μέσα του 1800 και αποτελούσαν έναν τρόπο εκπαίδευσης αλλά και ψυχαγωγίας. Η ιστορία των επιτραπέζιων παιχνιδιών λοιπόν, είναι τεράστια, όπως εξίσου μεγάλη είναι και η ποικιλία και τα είδη που υπάρχουν έτσι ώστε να καλύπτουν και να ταιριάζουν σε κάθε γούστο.

freerminds games

Ένας πολύ σημαντικός λόγος που μπορούμε να επιλέξουμε να περάσουμε το χρόνο μας με επιτραπέζια παιχνίδια είναι  το ότι αναπτύσσουν και εξελίσσουν τη δημιουργικότητα και οξύνουν τον τρόπο σκέψης μας αποδεδειγμένα.Ενώ, συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η οργάνωση, η διαχείριση καταστάσεων, η μεθοδικότητα και η αντιληπτικότητα. Παράλληλα, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένα σημαντικό, εναλλακτικό και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαλείο. Ενισχύστε λοιπόν τις γνώσεις σας, γνωρίστε νέους όρους που θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο σας, κατανοήστε ένα ιστορικό γεγονός και μάθετε περισσότερα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις κουλτούρες τους…Συν του ότι  θα ξεκολλήσετε-ουμε επιτέλους για λίγο από το PC. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο χρόνο της ημέρας τον περνάμε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, της τηλεόρασης ή με το smart phone αγκαλιά! Ας κλείσουμε λοιπόν, τις ηλεκτρονικές μας συσκευές και περάσουμε την υπόλοιπη μέρα παίζοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Σας προτείνουμε τα πέντε δικά μας κλασικά και αγαπημένα παιχνίδια, αλλά για μια αναλυτικότερη και ανανεωμένη λίστα μπορείτε να πάρετε ιδέες από  εδω 
1.TABOO
Το ξέρουμε και το αγαπάμε σχεδόν όλοι!Όσοι δε έχετε παίξει ποτέ ήρθε η ώρα να το κάνετε!Από το κλασσικό μέχρι και το μεγάλο taboo όπου μπορείς να περιγράψεις το θέμα με 4 διαφορετικούς τρόπους όπως ζωγραφική και παντομίμα.Το taboo εξακολουθεί να είναι ένα παιχνίδι που θα σε κάνει να γελάσεις και να μη καταλάβεις πως πέρασαν τόσες ώρες.

2.TRIVIAL
Ας μάθουμε και κάτι!
Ερωτήσεις απο γεωγραφία και λογοτεχνία μέχρι και αθλητικά!Ο καθένας μόνος του ή χωρισμένοι σε ομάδες σίγουρα το παιχνίδι θα σας παρασύρει!
3.DIXIT
Πήρε το βραβείο για παιχνίδι της χρονιάς το 2010,εύκολο και πολύ διασκεδαστικό!Ο κάθε παίκτης παίρνει 6 κάρτες (με πολύ ωραίες εικόνες!) ένας απο τους παίκτες γίνεται ο αφηγητής του γύρου.Κοιτάζει τις κάρτες του,διαλέγει μία χωρίς να αποκαλύψει ποια και λέει κάτι σχετικό με αυτή μόνο με μια λέξη,φράση ή ακόμα και στίχο.Οι υπόλοιποι παίκτες διαλέγουν απο τις κάρτες τους αυτή που κατά τη γνώμη τους ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που είπε ο αφηγητής.Οι κάρτες που διάλεξαν ανακατεύονται και όταν ανοίγονται πρέπει ο καθένας να ψηφίσει ποια πιστεύει πως ανήκει στο αφηγητή με βάση αυτό που είχε πεί αρχικά.Στο τέλος βαθμολογούνται ανάλογα με το αν και πόσοι ψήφισαν σωστά!

4.THE SETTLERS OF CATAN
Σκοπός των παικτών είναι να γίνουν η κυρίαρχη δύναμη στο νησί Κατάν χτίζοντας δρόμους πόλεις και οικισμούς.Ενδιαφέρον και απολαυστικό παιχνίδι.Θα χρειαστείς σε κάποιο ποσοστό τη τύχη και το ζάρι με το μέρος σου αλλά όπως λέει και ένας φίλος μου είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής,ας κερδίσει ο καλύτερος!

5.SAY ANYTHING
Σε μια παρέα δε θα έπρεπε να υπάρχουν μυστικά!
Ο κάθε παίκτης στη σειρά του διαβάζει μια ερώτηση η οποία μπορεί να είναι από το ποιος είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής μέχρι το πιο παράξενο πράγμα που σου έχει συμβεί σε ραντεβού.Οι υπόλοιποι γράφουν μια απάντηση και τις ανακατεύουν.Ο πρώτος παίκτης διαλέγει μια τυχαία και οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν ποιος τη έγραψε. Πόσο καλά ξέρετε ο ένας τον άλλο; Το αγαπάμε γιατί μας θυμίζει κάτι απο τον αναπτήρα που παίζαμε παλιά!

freeminds life

#μένουμε σπίτι 

Αλεξάνδρα

Leave a Reply