Σουλατσάροντας στην Φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη…

Ενας κανόνας λέει ότι  όσο ο καιρός χαλάει η διάθεση πέφτει, στην Θεσσαλονίκη όμως συμβαίνει το αντίθετο.  

Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη με πάνω από 2300 χρόνια ιστορίας,  χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από τον Θερμαικό κόλπο,  κατοικείται μόλις από 800,000 κατοίκους. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των κατοίκων είναι και οι φοιτητές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, οι οποίοι τις δίνουν ζωντάνια και ένα ξεχωριστό χρώμα.

θεσσαλονίκη

Οι ομπρελίτσες… η πιο χαρακτηριστικη εικονα της Νεας παραλίας..
 θεσσαλονικη - ομπρέλες

Ας ξεκινησουμε όμως την βόλτα μας από το  κέντρο της πολης, όπου θα βρούμε και τις περισσότερες επιλογές για ψυχαγωγία…

παραλία θεσσαλονίκης
Ανάλογα με την διάθεση του καθενός μπορείς να διαλέξεις 
να πιεις τον καφέ σου στην  με θέα την θάλασσα, ή σε ένα από τα πιο φασαριόζικα μαγαζιά στη Μητροπόλεως . Αν προτιμάς όμως το στυλ και την ηρεμία τότε κατευθύνσου  στην Ικτίνου και στην Ζεύξιδος. Εμείς θα προτείναμε το Δωμάτιο με Θέα στην Πλατεία Αριστοτέλους , το Πρώτο Πάτωμα όπου έχει τρομερή σοκολατόπιτα και η Εφημερίδα με την πιο εναλλακτική διακόσμηση…                       

Καφές στην Παραλία, με θέα τον Θερμαϊκό…

Για φαγητό όμως οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες…  Ας ξεκινήσουμε με τα γνωστά Λαδάδικα που  προσφέρουν νόστιμους μεζέδες και ας συνεχίσουμε  στην Άθωνος όπου  τρως μετά ζωντανής μουσικής. Τελευταία μάλιστα έκαναν την εμφάνιση τους και πολλά Burgerάδικα με πιο δημοφιλές το Brothers in law στην Παύλου Μελά. Μην ξεχάσεις όμως να επισκεφτείς και μαγζιά όπως η Παπαρούνα στα Λαδάδικα, η Αίγλη πάνω από τον Άγιο Δημήτριο ή το Local στην Παλαιών Πατρών όπου μπορείς να συνδυάσεις το κοκτέιλ ή το κρασί σου μαζί με φαγητό

freeminds πρόταση

Αριστερά το Sinatra Wine Bar…
Δεξιά το New York cheesecake στο Local ξεχωρίζει τόσο από γέυση όσο και από εμφάνιση…

Για τους λάτρεις του καλού κρασί οι επιλογές είναι πολλλές και βρίσκονται κυρίως πάνω στην Μητροπόλεως, όπου και συχνάζει ο περίσσοτερος κόσμος σε μαγαζιά που το βράδυ μετατρέπονται σε Wine bars όπως το Sinatra και το ΑRC, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα και άλλα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης με ιδιαίτερο στυλ και ύφος. Από τα αγαπημένα μας το Coq Au Zen στην Βαλαωρίτου.

Για αυτούς όμως που προτιμούν την μπύρα από το  κρασί έχουμε καλά νεα καθώς  Οι μπυραρίες παίζουν και αυτές σημαντικό ρόλο στην νυχτερινή ζωή της πόλης. Οι πιο γνωστές είναι το Υποβρύχιο και η Τσέχικη στην Βαλαωρίτου, το Rover  στα Λαδάδικα και η Pulp που βρίσκεται στην Σβώλου και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διακόσμησή της.

freeminds προταση

Αν κάποιος όμως έχει όρεξη για κοκτέιλ θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί  το Cocktail Bar, που βρίσκεται επί της οδού Πολυτεχνείου, όπου μπορείς να διαλέξεις το κοκτέιλ σου είτε από μια τεράστια λίστα είτε να αφεθείς στη έμπνευση του Barman. Επίσης γνωστό είναι και το  Froyd’s cocktail Bar στην Καλαποθάκη  και η Καντίνα Τροπικάνα σε μια στοά πάνω στην Εγνατία, όπου συχνά λαμβάνουν events με Dj’s  και μπάντες.

                                                                       


Cocktails στο
Cocktail Bar συνοδευόμενα με finger food…

Δεν θα μπορούσαμε όμως να κλείσουμε αυτό το άρθρο αν δεν αναφερόμασταν και στα μπαράκια – κλαμπ που προτιμάει αρκετός κόσμος για την διασκέδαση του. Το Brockolo bar είναι ανάμεσα στην Βαλαωρίτου και τα Λαδάδικα, με ελληνικά και ξένα ακούσματα. Το Μonroe, πάνω στην Βενιζέλου, με πιο ροκ διάθεση, Το Lavalbone Est.1978 με ελληνικά ακούσματα κυρίως περασμένων δεκαετιών και προσεγμένο κόσμο άνω των 25 και το Μαρκίζ στο λιμάνι όπου είναι γνωστό για την διασκέδαση με ελληνικά κομμάτια.

Bord de L’eau…

Λουκάς Βουλγαρίδης

Leave a Reply