Σουλατσάροντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Για μία ακόμη χρονιά το Petit Paris d’ Athènes μεταμορφώνει τα σοκάκια της Αθήνας σε μία μινιατούρα της πόλης του φωτός. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες σε 40 διαφορετικά σημεία του κέντρου θα στολίσουν με την δική τους παράσταση τους δρόμους της πλατείας Ομονοίας μέχρι την πλατεία Βάθη και Καραΐσκάκη έως και τον σταθμό Λαρίσης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Οκτωβρίου και οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εικαστικές εκθέσεις, μουσικά δρώμενα, σπάνιες συλλογές φωτογραφίας, θέατρο και street art μέσα στα στολισμένα σοκάκια που θα κατακλύζουν το κέντρο της πόλης.

petitparis2016-freeminds-gr

Η τέχνη του δρόμου έτσι όπως ακριβώς γεννήθηκε στην πόλη του φωτός ζωντανεύει μέσα από παραστάσεις, διαλέξεις και “tables rondes” στα στενά της Αθήνας τα οποία δεν επιλέχθηκαν καθόλου τυχαία αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα. Πρόκειται για μία διασταύρωση της ελληνικής λαϊκής κουλτούρας με τον παριζιάνικο καλλιτεχνικό αέρα που θα αποδώσουν ένα άκρως γιορτινό και εποικοδομητικό αποτέλεσμα. 

to-mikro-parisi-stin-athina-freeminds-gr

Θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Ομάδα και Τέχνες-l’esprit d’équipe et les arts» και η έναρξη θα περιλαμβάνει μεγάλες παρελάσεις από ανθρώπους της τέχνης, Έλληνες και μη, σε επιλεγμένους δρόμους γύρω από τις πλατείες του κέντρου ενώ  το υπόλοιπο δεκαήμερο θα ακολουθήσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε νεοκλασσικά κτίρια, εναλλακτικές στοές και μουσικά μπιστρό. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 50 συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και θεατρικές παραστάσεις, 6 γκαλερί εικαστικών και φωτογραφίας, παραστάσεις τσίρκο, χοροθέατρο και θέατρο δρόμου. Ταυτόχρονα για τους πιο… επιτηδευμένους του φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί στρογγυλά τραπέζια συζήτησης και διαλέξεις που θα στοχεύουν στην εκπαιδευτική παρέμβαση και πολιτιστική τοποθέτηση ιδεών γύρω από την Ευρώπη του σήμερα.

petitparisinathens-freeminds-gr

Το “μικρό Παρίσι” διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με την πρωτοβουλία του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου, του Οργανισμού πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία πάντα με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

petitparis-2015-freeminds-gr

Ένα μεγάλο μπράβο μέσα από την ομάδα του www.freeminds.gr για την αρτιότητα της διοργάνωσης, τις ιδέες και το κίνητρο για δημιουργικότητα που προσφέρει κάθε χρόνο το φεστιβάλ στην ελληνική νεολαία αλλά και την συνεχή προσπάθεια ώστε να μετατρέψουμε το κέντρο της πρωτεύουσάς μας σε κάτι περισσότερο από πλατείες με ανομία, εγκληματικότητα και επικίνδυνα σοκάκια.

Όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν εθελοντικά στις ομάδες διαχείρισης και οργάνωσης του φεστιβάλ μπορούν να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο athensartnetwork@gmail.com ενώ για το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Petit Paris d’ Athènes:

Petit Paris d’ Athènes – το μικρό Παρίσι των Αθηνών

 

Β.Κ.