Σουλατσάροντας στην πόλη για brunch

Το τέλειο Κυριακάτικο Πρωινό, το τέλειο brunch…Υγιενό …θρεπτικό… διαφορετικό

Το πρωινό αυτό είναι περισσότερο brunch, δηλαδή ένα γεύμα που δεν είναι ούτε πρωινό ούτε μεσημεριανό, αλλά κάτι ενδιάμεσο. Tο ο γεύμα που μπορεί να το απολαύσει ο εργαζόμενος μια μέρα αργίας και όλοι εμείς (άνεργοι) καθημερινά. Το Brunch  σαν έννοια προέρχεται από την Αγγλία περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα, θεωρούνταν ένα είδος γεύματος και σερβίρονταν σε μπουφέ. Το 1896 εντάχθηκε στο αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης, όπου και αναφέρεται ότι ο όρος αυτός επινοήθηκε για να περιγράψει το κυριακάτικο πρωινό μετά από το βράδυ Σαββάτου, που όλοι είχαν βγει.

Όλοι εμείς το έχουμε εντάξει στις δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου και κάθε φορά ψάχνουμε και κάτι καινούργιο..

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, το δικό μας ΤΟP 5  Brunch για την Αθήνα..
και να είστε προετοιμασμένοι…ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ!!

1. Zampanó
Στο ισόγειο του City Circus, του εντυπωσιακού hostel υπάρχει το Zampanó. Ένα πολύ ιδιαίτερο bar- restaurant που έχει ενταχθεί δυναμικά στα καλύτερα brunh της πόλης, αφού η κουζίνα του φαντάζει σπιτική και προσεγμένη.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Πιτάκια σε φύλλο κρούστας με γέμιση σπετσοφάι.

zampano
Σαρρή 18, Ψυρρή.

2. Different Beast
Bρίσκεται σ’ ένα εμπορικό κέντρο  στο κέντρο της Κηφισιάς σε ένα χώρο που όπως είναι γνωστό ζωντάνεψε από το sketchbook του Άλεξ, του ιδιοκτήτη.  Φημίζεται για το brunch του όχι μόνο από θέμα ποιότητας προιόντων, αλλά και για την πρωτοτυπία του..
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Σούπα κολοκύθας με κόκκινη φακή, sumac και γιαούρτι.different-beast
Κασσαβέτη 19, Κηφισιά.


3. Odori vermuteria
Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στον πεζόδρομο που “φερνει σε επαφή” την Πραξιτέλους με την Ευριπίδου βρίσκεται ένας χώρος φτιαγμένος με ιταλική φινέτσα. Φινέτσα που δε θα μπορούσε να λείπει και από τα brunch του που μάλλον έχουν ήδη καταπλήξει.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Foccacia από μελάνι σουπιάς, καπνιστός σολομός μαριναρισμένος σε καπνιστό αλάτι, αρωματικό αβγό ποσέ & σος hollandaise παντζάρι.

odori-vermuteriaΣκουλενίου 2, Αθήνα.

4. Monsieur Barbu
Στο καθόλα φιλόξενο μπαρ – εστιατόριο στο Κουκάκι, στο στέκι με την χαλαρή ατμόσφαιρα και το φιλικό σέρβις, σερβίρεται brunch με σπιτική διάθεση και άκρως vintage αισθητική.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ:  Quiches Lorraine

monsieur-barbu
Φαλήρου 59, Κουκάκι.

5. Rakkan Bar Restaurant
Το εστιατόριο Rakkan στην Κηφισιά είναι ένα μοναδικό ιαπωνικό fusion εστιατόριο.Αποτελέι έναν διαφορετικό προορισμό για brunch όπου μπορείς να γνωρίσεις κλασικά πιάτα με το μοναδικό touch του Rakkan.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Το πιάτο με το καβούρι και τα αυγά benedict.

Rakkan Bar Restaurant
Λεωφόρος Κηφισίας 238, Κηφισιά.

Εσάς ποιά είναι τα πλάνα σας για το brunch αυτού του Σαββατοκύριακου;

Αλεξάνδρα