Σουλατσάρουμε: Βόλτες με στύλ στην Αττική

Κάπως έτσι θα χαρακτήριζα τις βόλτες που πρόκειται να σας πάω ..  βόλτες με άποψη και στυλ .. βόλτες για όλες τις ώρες, για όλα τα γούστα και κυρίως για την εποχή αυτή, την άνοιξη  … Απλά ονειρευτείτε μαζί μου και ταξιδέψτε στα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας  …

Ας ξεκινήσουμε :

Σταθμός 1 :

Θέλετε να ξεφύγετε για λίγο από την ρουτίνα της πόλης και την φασαρία του κέντρου ..; θέλετε να ονειρευτείτε; Ταξίδι στο όνειρο  λοιπόν.. στα γνωστά Αναφιώτικα .. Με κατεύθυνση προς τον λόφο της Ακρόπολης θα συναντήσετε τα  Αναφιώτικα, μια γειτονιά ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Κάντε την βόλτα σας ,θαυμάστε τα μνημεία και μετά απολαύστε ένα καφέ ή ένα ποτό στα περίφημα cafe bistrot …

jikjhiknh

 Σταθμός 2:

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να αναφερθώ στον πιο μαγευτικό λόφο της πόλης , τον ..Εκεί που κάθε ερωτευμένος και κάθε μουσικόφιλος  θα ήθελε να είναι …η θέα απίστευτη όπως και το τοπίο …Απλά αφεθείτε στα φώτα της πόλης και ονειρευτείτε … Αναμφισβήτητα η πιο όμορφη θέα της πόλης  ..

1979665_1401487626783263_1026373488_n

Σταθμός 3 : 

Ήρθε η ώρα να βαλετε τα αθλητικά σας και να ανεβείτε ένα λόφο όλο τέχνη, τον λόφο Φιλοππάπου … Επτακόσια  στρέμματα κυριολεκτικά μέσα στην φύση ..Ουσιαστικά μιλώντας για τον λόφο Φιλοπάππου  αναφερόμαστε σε τρεις διαφορετικούς λόφους, οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από ένα δίκτυο μονοπατιών. Ψάχνοντας λοιπόν αυτά τα μονοπάτια το σίγουρο είναι ότι θα εντοπίσετε αμέτρητα είδη ενδημικών κι αποδημητικών πουλιών όπως και  χελωνών …  Για εσας τουσ τολμηρόυς θα πρότεινα  να εξερευνήσετε τις μυστικές διαδρομές και να μυηθείτε στα μυστικά των αρχαίων αθηναϊκών συνοικιών Κοίλης και Μελίτης που βρίσκονταν στο λόφο.

filopapou-GAL-9_261414_SU3gCV

 Σταθμός 4 : 

Το ομορφότερο παραθάλλάσιο πάρκο βρίσκεται καπου στην παραλιακή ,και ονομάζεται  μαρίνα φλοίσβου.Ένα πάρκο για πολύ απαιτητικούς χαρακτήρες  ..  Σε ένα γραφικό και  πεζοδρομημένο shopping center, με καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, και φόντο τα υπερπολυτελή κότερα μπορεί κανείς να απολαύσει όλων των ειδών των δραστηριότητων..

1897694_1401487690116590_44220210_n

Σταθμός 5:

Μια βόλτα στο πάρκο του Νότου. Μια από τις πιο όμορφες “εκπλήξεις” σ’ αυτή την τσιμεντούπολη, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Βόλτε πολύ διαφορετικές. Ένα τεράστιο τεχνητό κανάλι που έχει δημιουργηθεί και τα δέντρα τα οποία ακολουθούν την πορεία του προς την θάλασσα σε μεταφέρουν αλλού καθώς έχεις την αίσθηση ότι είσαι στην εξοχή. Μυρωδιές από τα βότανα της Μεσογείου σε κατακλύζουν. Και μέσα σε όλο αυτό το κομμάτι “φύση” μια μεγάλη οθόνη που σε επαναφέρει στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αυτά βέβαια είναι λίγα από τα υπέροχα μέρη που θα μπορούσα να σας προτείνω , σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία θα σας τα γνωρίσω σε επόμενο άρθρο μου … γιατί η Αθήνα μας είναι κάτι το ξεχωριστό ..

Μην ξεχάσετε να κρατάτε και μία φωτογραφική μηχανή για να αποθανατήσετε αυτά τα τοπία …Είμαι σίγουρη βέβαια  πως μία φορά δεν αρκεί για να ζήσετε την μαγεία   … 

Μαρία Φιωτάκη

Leave a Reply