Φάκελος Σειρές: Δες Sons of Anarchy

sons_of_anarchy-SAMCRO

 

Στον σύγχρονο κόσμο τα όποια προβλήματα προκύπτουν λύνονται μέσα από τον διάλογο και μέσα από τους νόμους που η ίδια κοινωνία έχει επιλέξει!!Στον σκληρό όμως κόσμο του δυτικού πολιτισμού και συγκεκριμένα στην κοσμητεία του Charming , υπάρχει μια μοτοσυκλετιστική λέσχη αυτή των Sons of Anarchy που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τις επικίνδυνες αποστολές χωρίς αναστολές και ενάντια στους κανόνες και στους νόμους.Κύρια ασχολία της λέσχης είναι ή διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.

Πως όμως μπορείς να ταυτιστείς με μία σειρά που αποτελείται από αναρχικούς χαρακτήρες που μπλέκουν σε ιστορίες βίας και αίματoς; Κι όμως μπορείς και θα στο αποδείξω …

( Το άρθρο δεν περιέχει  spoiler )

Ο δημιουργός Kurt Sutter σε μια συνέντευξη του υποστηρίζει ότι το σενάριο βασίζεται στο πασίγνωστο έργο του William Shakespeare, Hamlet. Εδώ ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Jax Teller (Churlie Hunnan), ο Hamlet δηλαδή του σήμερα ο οποίος αντί για άλογο καβαλάει την μηχανή του και προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικό του βασίλειο, την λέσχη του.

Ο Jax στην σκιά του νεκρού πατέρα του(ιδρυτή της λέσχης) προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των παράνομων δραστηριοτήτων της λέσχης και της στοργικότητας που θέλει να προσφέρει στην οικογένεια του. Προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και να πράξει ορθά γράφοντας πολλές ώρες το ημερολόγιο του. Στο πλευρό του βρίσκεται η μητέρα του Gemma Teller (Katey Sagal), πρόσωπο κλειδί για την πλοκή της σειράς αλλά και ο πατριός του Clay Morrow (Ron Perlman) .

Οι χαρακτήρες που δημιούργησε ο Sutter είναι προσεγμένοι και βοηθάνε στην πλοκή του εργου ενώ παράλληλα είναι και αναλώσιμοι.Κάτι που δεν συναντάμε εύκολα σε σειρές.

Θάνατοι, αίμα , βία και πολλές ανατροπές εξελίσσονται στην κοινωνία του Charming με ένα ωμό αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστικό τρόπο ,λογικό αν αναλογιστεί κανείς τον υπόκοσμο . Κι όμως, υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που οι χαρακτήρες βάζουν πάνω από όλα την φιλία και την οικογένεια, που λυγίζουν στα έντονα συναισθήματα που προκαλεί μια απώλεια, που αγαπάνε, που ερωτεύονται, που χάνουν, που κάνουν λάθη και πρέπει να αντιμετωπίσουν …. που βάζουν πάνω από όλα την καρδιά…

sons-of-anarchy-season-4

Χαρακτήρες κλειδιά (που άλλοι αγαπούν και άλλοι μισούν)

  • η Gemma, μάνα του Jax ,η οποία πάντα χωνόταν στις δουλειές της λέσχης, παρακινούμενη από την αγάπη που η ίδια ισχυρίζεται ότι  είχε για τον γιο της αλλά και την ίδια την λέσχη..Μέχρι που όμως έφτασε η αγάπη αυτή ;
  • O σεριφής του Charming (οχι για πολύ), Unser (Dayton Callie) ο οποίος υπακούει στους κανόνες των Sons of Anarchy…για πολλούς χαρακτηρίζεται ως αδιάφορος  για μένα πρόσωπο κλείδι που με υπομονή και επιμονή προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν σκληρό κόσμο που ο καρκίνος δεν άργησε να τον χτυπήσει από την πρώτη κιόλας σεζόν.
  • Ο Galen O’Shay (Timothy Murphy),  η αιτία για πολλά δεινά που έχουν βρει την λέσχη..Πότε ο Ιρλανδός θα πει την τελευταία του λέξη ;
  • Ο Chibs, ο Tig, ο Happy και ο Juice μέλη της λέσχης…χαρακτήρες που διαφέρουν μεταξύ τους. Άραγε με ποιον θα ταυτιστείς ;
  • O “Big” Otto Delaney, μέλος του club που εκτίει μεγάλη περίοδο φυλάκισης και αποτελεί και τον δημιουργό της σειράς αυτής.
  • Η Tara Knowles (Maggie Siff) η γυναίκα του Jax…για πολλούς ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο.

Μια σειρά που διάρκεσε 7 ολόκληρους κύκλους και κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινου , μία πλοκή γρήγορη και μια ίστορία που σίγουρα μας έμαθε πολλά !!Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι και η εξαιρετική μουσική επένδυση των γεγονότων…Διασκευές όπως αυτή του “Hey Hey, My My” των Batlleme, αυτή με το “The Whistler” των The White Buffalo, αλλά και εκείνη με το “The Lost Boy” εμπλουτίζουν την πλοκή της σειρας.

**Δεν πρόκειται λοιπόν για μια σειρά που αποτελείται από μηχανόβιους με αναρχική διάθεση, αλλά για μια σειρά πολύ μακριά από τον δικό μας κόσμο με τελείως διαφορετικές αξίες!!

**Για μένα το sons of anarchy είναι μια σειρά που αν και αποτελείται από  κάποιες άσκοπες και αδιάφορες σκηνές κυρίως στην μέση της σεζόν είναι  μία από τις καλύτερες παραγωγές των τελευταίων ετών και μία σειρά που σίγουρα έχει να σου μάθει πολλά!!

 

Ελπίζω να σας έπεισα … περιμένω τα σχόλια σας !!

Φιωτάκη Μαρία

One thought on “Φάκελος Σειρές: Δες Sons of Anarchy

Leave a Reply