Γιατί σαν παιδιά γυμναζόμασταν καλύτερα

Να τελικά που όταν ήμασταν παιδιά γυμναζόμασταν πιο ευχάριστα και πιο αποτελεσματικά…

Γιατί η γυμναστική είναι παιχνίδι και όλοι μας μπορούμε να το εντάξουμε στην ζωή μας.

Όταν ήμασταν παιδιά το αγαπημένο μας παιχνίδι για εμάς τουλάχιστον τα κοριτσάκια ήταν το σχοινάκι... Κόντρες ποιος θα κάνει τα περισσότερα πηδηματάκια αποτελούσε την καλοκαιρινή μας διασκέδαση σαν παιδιά.. Γνωρίζατε όμως ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί ίσως την καλύτερη γυμναστική για όλο μας το σώμα;

11282151_10207221825445794_1193993939_n

*Κι όμως…το σχοινάκι βελτιώνει την φυσική μας κατάσταση, βοηθώντας να αποκτήσουμε ελαστικότητα, ισορροπία,αντοχή και συντονισμό κινήσεων. Είναι ένας τρόπος να κάψουμε πολλές θερμίδες σε μικρό χρονικό διάστημα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο . Υπολογίζετε μάλιστα ότι 10 λεπτά σχοινάκι (100-120 πηδήματα το λεπτό) έχει τα ίδια οφέλη με 30 λεπτά τρέξιμο.Μάλιστα ο Δρ. Daniel W.Barry, που είναι βοηθός καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, δήλωσε ότι το σχοινάκι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στην αντοχή των οστών και την αποφυγή καταγμάτων. Μην ξεχνάτε ότι με το ανασήκωμα του σώματος μας απελευθερώνονται οι ενδορφίνες (αναλγητικές ουσίες) με αποτέλεσμα να νιώθουμε ευεξία και χαλάρωση.

 

11289897_10207221825885805_2113232490_n

Βάλτε στόχο λοιπόν και κάθε φορά προσπαθήσετε να κάνετε περισσότερο χρόνο και περισσότερα πηδηματάκια. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να συνδυάσετε το σχοινάκι με κοιλιακούς- push ups και καθίσματα εναλλάξ  με το σχοινάκι.

Συμβουλευτείτε το επόμενο βιντεάκι για ένα 10 λεπτο super πρόγραμμα

*Παράλληλα με το σχοινάκι σειρά έχει το κουτσό, άλλο ένα αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών ηλικιών μας…

Μόνο πως εδώ το κουτσό παίρνει άλλη μορφή. Αρχικά βάλε το σχοινάκι στο πάτωμα, κάθετα προς εσένα,μετά στάσου με τα πόδια εκατέρωθεν και τα χέρια στη μέση.Κάνε κουτσό περνώντας το σχοινάκι με σηκωμένο το αριστερό πόδι ώστε να ρίξεις όλο το βάρος στο δεξί σου πόδι. Επανέλαβε το ίδιο με σηκωμένο το δεξί πόδι.

 

Δεν υπάρχουν λοιπόν δικαιολογίες για έλλειψη χρόνου ή έλλειψη χρημάτων .Το σχοινάκι είναι ένα εύχρηστο και πρακτικό “εργαλείο” γυμναστικής που μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί εύκολα.

 

Καλή γυμναστική!! 

Leave a Reply