ΡΕΤΟ: όταν η ανακύκλωση των επίπλων σου αλλάζει τη ζωή ενός ναρκομανή

Ο Σύλλογος ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ αποτελεί μία ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελή και κοινωνική προσφορά σε περιθωριοποιημένους ανθρώπους ιδίως τους τοξικομανείς με σκοπό την επανένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον, ιδέα που έρχεται από την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ισπανία 17 χρόνια πριν. Σήμερα λειτουργεί και στη χώρα μας απασχολώντας πολλά νέα και όχι μόνο άτομα που ξεπέρασαν τον εθισμό τους αλλά όχι τις δυσκολίες που τους επιβάλλει ο κοινωνικός περίγυρος. 

reto.asociation.freeminds.gr

Ο Σύλλογος μέσα από την συλλογή παλιών αντικειμένων, επίπλων και ειδών σπιτιού δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στους πρώην ναρκομανείς να αναπτυχθούν πνευματικά και κοινωνικά δουλεύοντας δημιουργικά πάνω στην επισκευή και κατασκευή τέτοιων ειδών. 

reto.antikeimena.freeminds.gr

Η συλλογή αναφέρεται σε μία μεγάλη γκάμα αντικειμένων από έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές μέχρι παιχνίδια και ρούχα τα οποία μεταφέρονται στα εργαστήρια της ένωσης και μεταπωλούνται αφού επισκευαστούν, στα διάφορα καταστήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

reto.3.freeminds.gr

reto.4.freeminds.gr

Σε μία εποχή που τα second hand αντικείμενα είναι περισσότερο ανάγκη και λιγότερο επιλογή αλλά και για τους οπαδούς των vintage και retro επίπλων δεν υπάρχει καλύτερη οικονομική λύση διότι αφενός πωλούνται όλα σε πολύ χαμηλές τιμές-πολύ κατώτερες του αρχικού κόστους-και αφετέρου μία τέτοια κίνηση δίνει τεράστια βοήθεια σε έναν ακόμα πρώην χρήστη που έχει ανάγκη την εργασία και την κοινωνική ανέλιξή του μέσα από την ευκαιρία που του προσφέρεις.
reto.2.freeminds.gr

reto.new.freeminds.gr

reto.armchair.freeminds.gr

Η ένωση διαθέτει εργαστήρια και καταστήματα σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με νόμιμη έδρα στον Δήμο Κορωπίου που απασχολεί και τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Η παραλαβή των αντικειμένων μπορεί να γίνει και από τους ίδιους στον χώρο σας και όλα τα έσοδα των πωλήσεων χρησιμοποιούνται από την ένωση προς όφελος της απεξάρτησης νυν ναρκομανών είτε επανένταξης των πρώην στην κοινωνική ζωή και τα δρώμενα.

Η πολύτιμη βοήθεια μπορεί να έρθει κι από εσένα, μην πετάς αυτό που δεν σου χρησιμεύει πια αφού με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 66 25 096  θα του ξαναδώσεις αξία και ταυτόχρονα θα προσφέρεις αληθινή βοήθεια σε κάποιον που σε έχει ανάγκη. Τα χρώματα και οι μεταποιήσεις τους θα σε εκπλήξουν τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά αφού θα γεμίσεις τον χώρο σου όχι μόνο με το άψυχο αντικείμενο αλλά και με το ζωντανό συναίσθημα ικανοποίησης από το χέρι βοηθείας και την αλληλεγγύη που διέπουν την πράξη αυτή. 

 

Β.Κ.  

Leave a Reply