Πολύχρωμες ιδέες

Κάθε σκέψη έχει ένα  έναυσμα.. ένα μικρό ανεπαίσθητο ερέθισμα. Ίσως κρύβει από πίσω κι έναν πόθο, ένα «θέλω» καταπιεσμένο ή μη. Οι ιδέες είναι πολλάκις παιδιά της σκέψης μα ενίοτε είναι και ξαφνικές φωτοβολίδες στην ησυχία του νου. Ξεπερνούν μια γραμμή αόριστα νοητή κι αν βρεθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες, δεδομένου ότι ο φορέας ους τολμά ( κι ο τολμών νικά, θέλω να ελπίζω), γίνονται πράξη, παίρνουν σάρκα και οστά.

Είναι το δημιούργημα του ατόμου που εμπνεύστηκε αλλά κι όσων συμμετείχαν στην πραγματοποίηση. Σαν ένα δέντρο που το φύτεψες με ελπίδα και το βλέπεις μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο να μεγαλώνει με επιμονή, υπομονή, φροντίδα και αγάπη.

Τα ανήσυχα πνεύματα αναζητούν διαρκώς. Κάτι παραπάνω. Μα έχουν και την ικανότητα να συλλάβουν την ομορφιά του μικρού, να αντιληφθούν το ψιθύρισμα του ανέμου, ν’ αγκαλιάσουν το διαφορετικό, να κάνουν όνειρα, όνειρα πολύχρωμα που επιδιώκουν να έχουν ήχο, χρώμα, γεύση, μορφή.

Τα παιδιά ονειρεύονται, ελπίζουν, ζουν κι ίσως το κλειδί για να συναντηθούμε με όσα στα όνειρα λαχταράμε είναι να αφηνόμαστε κι εμείς στη μαγεία του σήμερα χωρίς βέβαια να καθησυχαζόμαστε αλλά και δίχως να παραβλέπουμε.. να κοιτάμε το καθετί με μάτια γυμνά, σαν μικροί παρατηρητές, ικανοί να αντιληφθούμε την παραμικρή ειδοποιό διαφορά. Να την εντοπίσουμε και να είμαστε δεκτικοί στο μεγαλείο που τυχόν κρύβει.

Όλα είναι δυνατά.

Αρκεί να είμαστε παρών στο πάρτι  της ζωής μας!

Να βλέπουμε ότι αντικρίζουμε και να μην το προσπερνάμε.. να τραγουδάμε τα όνειρά μας και με πείσμα να επιδιώκουμε τους στόχους μας συλλέγοντας τους καρπούς του ταξιδιού..

A.Γ