Ναι σε σένα μιλάω που βάζεις κίτρινο τυρί στα μακαρόνια!
Δεν ξέρω αν πρέπει να σταματήσω να σου μιλάω από τώρα ή να προσπαθήσω μα σε διδάξω μερικά πράγματα για τη ζωή. Όπως για παράδειγμα να τρώς.
Απλά δε μπορώ να καταλάβω, σου αρέσει που αντί να τρως μακαρόνια με σάλτσα και τυράκι τρως πρώτα μακαρόνια με σάλτσα και στο τέλος ένα γιγαντιαίο,απροσδιορίστου σχήματος όγκο τυριού; Να φανταστώ είσαι από αυτούς που τους αρέσει το σουβλάκι με πολύ λάδι και η γκούντα στο τοστ…
Φίλε μου το κίτρινο τυρί στα μακαρόνια είναι σαν τον καφέ φίλτρου: μια μεγαλοπρεπέστατη απάτη! (Ναι ο καφες φίλτρου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΣ)
Πρέπει να μάθεις λοιπόν πως η παρμεζάνα-ναι είχαμε και στο χωριό μου παρμεζάνα- είναι το ιδανικό τυρί για μακαρονάδες! Βασικά σε πρώτη φάση είναι το δώρο του Θεού στους Ιταλούς! Μαθέ και κάτι άλλο από τους Ιταλούς εκτός από Βερσάτσε, Ντελ Πιέρο και εσπρέσο (να θυμηθώ να γράψω κάποια στιγμή μια ωδή στον εσπρέσο).
Σε δεύτερη φάση είναι το δώρο των Ιταλών σε σένα κι εσύ του γυρνάς την πλάτη για ρεγκάτο; ΜΑ ΓΙΑ ΡΕΓΚΑΤΟ;
Και συνεχίζω, όταν η μακαρονάδα είναι με λεύκη σάλτσα, με κόκκινη, με κιμά ή με οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων θέλει παρμεζάνα. Μόνο.
Δηλαδή συγγνώμη, θα με καλέσεις στο σπίτι σου μα φάμε, θα έχεις φτιάξει μακαρονάδα και θα μου πεις ότι δεν έχεις παρμεζάνα; Τι εννοείς δεν έχεις παρμεζάνα;
Το ξέρω, το ξερω σε πιέζω. Σου μιλάω πολύ επιτακτικά λες και σε ξέρω κι από χθες, αλλά τι να κάνω; Να σε αφήσω να κάνεις τέτοια λάθη;
Κι επειδή σε συμπάθησα εσένα που συνεχίζεις να διαβάζεις ακόμα και δε με παράτησες να μιλάω μόνη μου θα σου πω τι ανακάλυψα μετά απο χρόνια εμπειρίας. Ξεπερνώντας τον έρωτα με την καρμπονάρα, έχοντας τερματίσει τη συνταγή θα σου πω πως η καλύτερη σάλτσα είναι η μη-σάλτσα. Και τι εννοώ. Φρέσκια τριμμένη ντοματόυλα ή ντοματίνια, λίγο σκόρδο λίγος βασιλικός σοταρισμενα για 2-3 λεπτάκια. Βάζουμε μέσα τα μακαρόνια με λίγο από το νερό που έβρασαν και αλατοπίπερο και η μάγεια του απλού έιναι μπροστά στα μάτια σας έτοιμη για κατανάλωση. Ακόμα πιο σύνθετα; Αν προσθέσετε στα παραπάνω υλικά λίγο μπρόκολο, μανιτάρι και κοτόπουλο τότε η μαγεία θα ολοκληρωθεί. Θα σας έδινα τώρα και συνταγή κανονική αλλά αυτοσχεδιάστε και λίγο. Εξάλλου όλα αυτά είναι λεπτομέρειες.
Σημασία έχει στο τέλος να βάλετε παρμεζάνα!
Σταυρούλα Κουλίτση
Ε αν έχει σημασία η Παρμεζάνα, φάε σκατά ! Μόνο μην ξεχάσεις την Παρμεζάνα !!!