Γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από ένα παιδικό χαμόγελο

~Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων παιδιού

Γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο ένα παιδικό χαμόγελο

Τα λόγια έπρεπε να είναι περιττά..

paidiko xamogelo

Κι όμως. Χιλιάδες περιστατικά κακοποίησης, εξαφάνισης, κακομεταχείρισης παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.. και το χειρότερο… ακόμη και δίπλα μας να συμβαίνει σιωπούμε.

Το παιδικό χαμόγελο είναι γεμάτο αθωότητα, που χαρίζει τα πάντα, δίχως να κοστίζει τίποτα. Κάθε παιδάκι ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, αξίζει σωστή μεταχείριση, μόρφωση, αγάπη, ώστε το χαμόγελο να φωτίζει το προσωπάκι του.

Ρωτήστε μια μαμά, που κουράζεται όλη μέρα… το χαμόγελο του της είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατέψουμε τα μικρά πολύτιμα πλασματάκια. Σεβασμός απέναντι στον εαυτό μας κατ’ αρχήν και μετά ενδιαφέρον, ενημέρωση, κοινωνική ευαισθητοποίηση, λήψη μέτρων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Υπάρχουν μέτρα ικανά να οδηγήσουν σε εμφανή αποτελέσματα.. αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την αξία μια μικρής ζωούλας, που εξαρτάται από εμάς μέχρι να μπορέσει να αυτονομηθεί.

Ακόμα κι όταν δυο άνθρωποι αποφασίζουν να βαδίσουν χωριστά δεν πρέπει το παιδί να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσά τους.

Θεσμοί, όπως η οικογενειακή διαμεσολάβηση, ημερίδες για πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού στα σχολεία, ο μηχανισμός που λειτουργεί σε περιπτώσεις διεθνούς απαγωγής παιδιών, μπορούν να συμβάλλουν στην καλυτέρευση της υπάρχουσας κατάστασης.

Ένα παιδικό χαμόγελο αξίζει όσο ο κόσμος όλος…

Α.Γ

Leave a Reply