Παγκόσμια μέρα ζώων

“το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από το τρόπο που φέρετε στα ζώα” ο Μαχάτμα Γκάντι συνοψίζει με αυτά του τα λόγια όλο το νόημα αυτής της ημέρας.

Γιορτάζεται για πρώτη σε ενα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία το 1931 και στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα υπο εξαφάνιση ζώα.Στα χρόνια που ακολουθούν και μέχρι σήμερα η γιορτή περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως η παγκόσμια μέρα ζώων για ένα ακόμα λόγο, οτι συμπίπτει με το εορτασμό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος. Είναι υποχρέωση όλων μας και όχι μόνο των φιλοζωικών ενώσεων η ενημέρωση για τα δικαιώματα των ζώων όπως επίσης και ευθύνη μας να εκλείψουν φαινόμενα κακοποίησης και εκμετάλλευσης ζώων που γίνονται όλο και πιο συχνά γνωστά.
παγκόσμια ημέρα ζώων

3-4 Οκτωβρίου, μέρες γεμάτες δράσεις, μπαζάρ και φιλοζωικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, προς τιμήν των αδέσποτων και δεσποζόμενων κατοίκων της!Μέρες γεμάτο εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και εκπλήξεις. Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η μέρα να γίνει η αφορμή για να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τα ζώα και το τι συμβαίνει γύρω μας χωρίς αυτό να σημαίνει πως την επόμενη μέρα το θέμα θα ξεχαστεί.

Αδέσποτα ζώα: Θέμα ανευθυνότητας

Δε προσπάθησα να σας πώ κάτι παραπάνω, γιατί ο σκύλος θα σας πει μόνος του την ιστορία του…
και τότε θα καταλάβετε..

Κωνσταντίνα Γ.

Leave a Reply