Ολική έκλειψη εαυτού

¨Με την ηλιακή έκλειψη στο συναισθηματικό και ευαίσθητο ζώο των ιχθύων κάνετε μια βαθιά κατάδυση στα βαθιά και θολά νερά της ψυχής σας προκειμένου να κάνετε εκκαθάριση από όποιον και ό,τι εμποδίζει την εξέλιξη σας.” είπε η καλοστεκούμενη, μα φτηνή, γριά μπομπότα στη ΤV. Η κυρία δήλωνε αστρολόγος, γεγονός που με εξανάγκασε σε ενός λεπτού σιγή για αυτή την υπέροχη, μα νεκρή πλέον λέξη.

Τις πετύχαινα αυτές συχνά-πυκνά σε κάποιο χαζοκάναλο μα δεν έδινα σημασία για ευνόητους λόγους, τουλάχιστον σε μένα. Αυτή τη φορά όμως, το τόσο απροκάλυπτα μελετημένο απόφθεγμα της συγκεκριμένης κυρίας, με άφησε να σκέφτομαι.

“Να κάνετε εκκαθάριση από όποιον και ‘ο,τι εμποδίζει τη  εξελιξή σας.” Μα μόνο στους Ιχθύς απευθύνεται; έμεινα να αναρωτιέμαι. Τα άλλα ζώδια δε χρειάζεται ή δε θέλουν να ξαποστείλουν ό,τι απειλεί τη προσωπική τους εξέλιξη; Ευτύχησα όμως να γεννηθώ Ιχθύς και για μένα σίγουρα ισχύει. Με ανησύχησε παρ’όλα αυτά το γεγονός της έκλειψης στο ζώδιο των Ιχθύων. Τι σημαίνει αυτό για μένα;nn

Καιρό τώρα είχα κουράσει το μυαλό μου με ένα σωρό ερωτήματα, είτε υπαρξιακά, είτε πρακτικά. Με ζάλιζε όμως η πολλή φιλοσοφία και παρατούσα τα αποτελέσματα μου στη μέση, να με στοιχιώνουν. Πριν από πολλά χρόνια είχα ορκιστεί, πως τουλάχιστον στον εαυτό μου, θα είμαι αληθινός. Μα αυτές οι μισοτελειωμένες συζητήσεις με το μυαλό μου, με άφησαν με υπαρξιακά αποθημένα. Σα δαχτυλιές στο φακό της μηχανής που θολώνουν τη φωτογραφία. Πολλά μικρά αποτυπώματα, το ένα πάνω στο άλλο να γκριζένουν το τοπίο. Σα μια σκιά να απλώνεται στη νοερή ζωή μου και να μου βάζει κάγκελα.

Ένα φεγγάρι το μυαλό μου να κρύβει από το κόσμο το φως που είχα να δείξω. Μια ολική έκλειψη ηλίου, μια ολική έκλειψη εαυτού.

 
Σίτο.

Leave a Reply