Μάνγκο vs Ανανά

Πρόκειται για δύο εξωτικά φρούτα, που σίγουρα πρέπει να προστεθούν στην καθημερινή μας διατροφή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως περιορίζουν τα δικά μας μεσογειακά φρούτα. Τροπικά Φρούτα πλούσια σε θρεπτική, αντιοξειδωτική και αδυνατιστική ιδιότητα..φρούτα ιδιαίτερα θρεπτικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο.  Ποιο από τα δύο όμως κερδίζει στα συν και ποιο όχι ;

 

Μ ά ν γ κ ο

11778112_10207701927648049_701830912_n

 

1) Ο χυμός από μάνγκο βοηθάει στην καταπολέμηση των παθήσεων των ματιών και του δέρματος καθώς περιέχει πολύτιμα συστατικά και βιταμίνες A, B και C και β-καροτίνη.

2) Τα μάνγκο αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και Α έχοντας αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η βιταμίνη Α συμβάλλει στην αύξηση των οστών.

3) Η κατανάλωση ενός μάνγκου την ημέρα καλύπτει σχεδόν το 50% των αναγκών μας για φυτικές ίνες, βοηθώντας στην ομαλότερη λειτουργία του εντέρου.

4) Βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης καθώς το μάνγκο περιέχει πολύ λίγο νάτριο.

5) Περιορίζει την εμφάνιση δυσκοιλιότητας και σπαστικής κολίτιδας καθώς περιέχει ένζυμο με καταπραϋντική δράση για το στομάχι.

Α ν α ν ά ς

11759591_10207701906287515_1435947089_n

 

1) Βοηθάει στην χώνεψη καθώς περιέχει ένα ένζυμο ειδικό στην αφομοίωση των πρωτεϊνών.

2) Βοηθάει στην ανάπτυξη γερών οστών καθώς ένα φλιτζάνι ανανά δίνει μεγάλη ποσότητα μαγγανίου.

3) Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο ανανάς ενισχύει τα δόντια.

4) Βοηθάει στην αντιμετώπιση παθήσεων του ματιού καθώς περιέχει β- καροτίνη.

5) Μελέτες δείχνουν ότι ο ανανάς βοηθάει να διατηρήσει υγιή τα κύτταρα. Περιέχει βιταμίνη Α και C ενώσεις που βοηθάνε στην διατήρηση των υγειών κυττάρων.

Και αφού η κόντρα ανάμεσα στον ανανά και το μάνγκο ήρθε ισοπαλία ας μάθουμε πως κόβονται αυτά τα δύο τροπικά φρούτα πριν τα φάμε. Παρακάτω σας παραθέτουμε 2 βίντεο από την ομάδα του Jamie Oliver που σας δείχνουν βήμα βήμα πως να κόψετε σωστά το κάθε φρούτο.

Πώς να κόψεις το μάνγκο:

 

Πώς να κόψεις τον ανανά:

Και να θυμάστε όλα με μέτρο..Καλή απόλαυση!!

Δ.Κ

Leave a Reply