Κι όμως είναι η αγάπη!

Είναι η αγάπη αυτή που σε κρατάει δίπλα σε κάποιον;;

Δεν υπάρχει απάντηση ξεκάθαρα αντικειμενική σχετικά με την έννοια αγάπη. Η αγάπη έχει διάφορες όψεις και όταν παύουμε να είμαστε με κάποιον που αγαπάμε δε σημαίνει ότι η αγάπη αυτή χάνεται.

Είναι αδύνατο να σταματήσεις να νοιάζεσαι και να αγαπάς ένα άτομο για το οποίο βίωσες τόσο δυνατά συναισθήματα.

Κι έπειτα τι τελικά μας τραβάει σε ένα άτομο; Μπορείς να μείνεις με κάποιον όταν οι κόσμοι σας και τα θέλω σας δεν εφάπτονται, όταν  οι κοινές συντεταγμένες είναι ελάχιστες.;;

freeminds love
Είναι παράξενο όταν αυτό που σε συγκλονίζει στη σχέση δυο ατόμων είναι η χημεία, και η χημεία, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι κάτι δυσεύρετο.

Είναι δύσκολο για πολλούς να αντέξουν στο πλάι τους έναν άνθρωπο δυναμικό, ανεξάρτητο, έναν άνθρωπο που δε μπορούν να τιθασεύσουν, έναν άνθρωπο που αν είναι να καλπάσει ένα άλογο, το άλογο αυτό πρέπει να είναι τόσο άγριο όσο και ο ίδιος.

Από μια άλλη οπτική, είναι κάποια ηλικία που όσο κι αν αγαπάς έναν άνθρωπο θέλεις να ζήσεις, να συλλέξεις εμπειρίες, να γευτείς καινούρια πράγματα, να γνωρίσεις κόσμο, να συναναστρέφεσαι με άτομα και να προσπαθείς να ανακαλύψεις αυτό που σε καλύπτει και σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Θες να φλερτάρεις, να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, να πιάσεις κουβέντα με έναν άγνωστο που τυχαία κάθισε στο διπλανό παγκάκι.

Η τράπεζα της αγάπης είναι γεμάτη αποταμιεύσεις. Η αγάπη δε χάνεται ακόμα κι αν κάποια στιγμή κλονίζεται, ακόμα κι αν αλλάζει μορφή και παίρνει διαφορετικό σχήμα και διαστάσεις.

Συμπέρασμα:

Η αγάπη από μόνη της δεν αρκεί για να κρατήσει δυο ανθρώπους μαζί. Δεν μπορεί πάντα να υπερσκελίζει τα θέλω, τα απωθημένα, τις ατομικές αναζητήσεις, μπορεί όμως να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αφεθεί στη μαγεία της…

 « …Ένας άντρας που δεν αντέχει δίπλα του το περίπλοκο προτιμά το απλό, το ραμμένο και κομμένο στα μέτρα του. Εκείνο που μπορεί να εξημερώσει.

  …Κι αν κάτι δεν κρατά μια ατίθαση γυναίκα πλάι σε έναν άντρα ,που αγαπά, είναι, ίσως , ότι αυτός δε μπορεί να την εξημερώσει..»

 « ..Πάντα υπάρχει η περίπτωση η αγάπη να μη μπορεί να φέρει σε κοινό δρόμο  τα όνειρα δυο ανθρώπων..»

Α.Σ