ψάχνοντας τη ζωή που ονειρευτήκαμε…

Φεύγεις, δεν  παραμένεις στάσιμη στη μέτρια ζωή σου, δεν σου αρέσουν τα άνετα και τα εύκολα, πιέζεις τον εαυτό σου να φτάσει πιο μακριά, να χτίσει ψηλότερους πύργους;  Θέλεις να ξεπεράσεις τους στόχους που είχες θέσει στην ηλικία των δεκαπέντε;  Να καταφέρεις να γίνεις κάτιι περισσότερο από ό, τι οι γονείς σου σκέφτηκαν ότι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις, κάτι περισσότερο από αυτό που η κοινωνία λέει ότι θα μπορούσες να γίνεις;  Μήπως ακόμα δε δέχεσαι την απάντηση “όχι” ως πιθανή απάντηση; Μήπως πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις μέχρι τα αστέρια και τον ουρανό και όλους τους πλανήτες, μέχρι να αρπάξεις αυτό που ψάχνεις;

Τότε σίγουρα είσαι σαν εμάς, τα παράξενα αυτά πλάσματα που όσες φορές και αν έχουμε χάσει το χαμόγελο μας αρνούμαστε να δεχτούμε την απουσία του.  Δεν σταματάμε ποτέ να αγωνιζόμαστε, να πιστεύουμε, να  αναζητούμε μια πιο όμορφη ζωή. Σε εμάς που ψάχνουμε για περισσότερη περιπέτεια και ηλιοβασιλέματα και χρυσόσκονη (και όχι μόνο με την ρομαντική έννοια, αλλά με τη δυναμική!!).

Αν πάλι, όλα αυτά σας φαίνονται ιστορίες για κοριτσάκια σε ροζ συννεφάκια ή ιστορίες περίεργων εκτός πραγματικότητας τύπων, γιατί δε δοκιμάζετε να αφήσετε πίσω το παρελθόν σας για πιο φωτεινές μέρες του μέλλοντος. Κλέψτε λίγη από τη δύναμη μας και αφήστε τα παλιά να φύγουν. Κλέψτε τη δύναμη αρχικά από εμάς και μετά βρείτε τη δική σας, αυτή που κάπου εκεί μέσα υπάρχει.. Αρπάξτε την και μην της επιτρέψετε να κρυφτεί!! Ποτέ ξανά!!

Και μη νομίζετε ότι μόλις βρείτε τη χαμένη σας δύναμη, δε θα έχετε κιάλο εχθρό να πολεμήσετε! Μαζί σας πάντα θα είναι ο φίλος σας, το “άγχος”. Το άγχος που θα εμφανίζεται τις ανήσυχες νύχτες που ο εγκέφαλός σας δεν θα μπορεί με τίποτα να σταματήσει να δουλεύει. Αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας που οι αγωνίες/όνειρα σας θα καραδοκούν να μετατραπούν σε εφιάλτες. Το άγχος είναι αυτή η φωνή που προσπαθεί να σκοτώσει τη δύναμη σας και να σας πείσει ότι μόνο αρνητικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα τον ενεργειών σας. Το άγχος  λοιπόν δεν είναι μια σταθερή κατάσταση ανησυχίας και πανικού. Είναι όλοι αυτοί οι παράλογοι φόβοι. Σκέφτεστε πάρα πολύ ότι θέλετε να καταφέρετε όλα αυτά που ονειρευτήκατε και να προλάβετε να λύσετε κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, που μάλλον το άγχος είναι απόλυτα αναμενόμενο. Αλλά αφού βρήκατε την κρυμμένη δύναμη σας και αυτό μπορείτε να το καταπολεμήσετε ή τουλάχιστον να μάθετε να το ελέγχετε…

Φύγετε από τη ζωή που ζείτε μόλις καταλάβετε ότι η ζωή που σας περιμένει εκεί έξω είναι  πολύ πιο ελπιδοφόρα, δημιουργική και χρωματιστή από τη ζωή που ζείτε. Απαλαγείτε από τους εθισμούς σας και διεκδικήστε την ελευθερία σας. Εμείς, αυτοί οι περίεργα δυναμικοί και απροσδόκητα θετικοί άνθρωποι πάντα θα πιστεύουμε. Πιστέψτε και εσείς ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Πιστέψτε ότι αξίζετε μια ζωή που δεν αξίζει να φύγει χωρίς να ζήσετε λίγα από τα ηλιοβασιλέματα που ονειρευτήκατε!!

Βάλτε την παρακάτω συλλογή να παίζει και αρχίστε ένα καινούργιο ταξίδι ή απλά συνεχίστε το δικό σας μοναδικό δυναμικό και ονειρεμένο ταξίδι της ζωής σας… Προσέξτε τους συνοδοιπόρους σας!!

Free your minds
and make your life as you want it

Αλεξάνδρα