Το φαινόμενο “Β. Λεβέντης” ή αλλιώς “Δεν βλέπω διέξοδο”

ΛεβέντηςΚαλοκαίρι και προεκλογική περίοδος είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός Ήλιος, μπάνια, μπύρες, διακοπές και πολιτική ανάλυση δεν είναι εύκολο. Τα αποτελέσματα τα παρατηρούμε στα γκάλοπ με την πρόθεση ψήφου. Βασίλης Λεβέντης στην βουλή με περίπου 4%. Χρόνια ο πολιτικός, άνθρωπος, οικογενειάρχης, μέντιουμ, “ακροβάτης”, Β. Λεβέντης προσπαθεί να μπει στην Ελληνική Βουλή, ανεπιτυχώς. Όλα τώρα δείχνουν ότι θα καταφέρει να εκλεγεί το κόμμα του με ικανό ποσοστό ώστε να υπάρχουν αντιπρόσωποι στην Βουλή.

  Ας δούμε όμως την σταδιοδρομία του πολιτικού Β. Λεβέντη Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ το 1974, στη συνέχεια το 1981 αποχώρησε διότι το τότε ΠΑΣΟΚ απέκλινε (αν είναι ποτέ δυνατόν!!!) απο τις αρχές του, να σημειωθεί ότι εννοούμε τις αρχές του σοσιαλισμού! Και όμως ,ο Β. Λεβέντης λέγεται ότι ήθελε σοσιαλισμό και οχι ιδιωτικοποιήσεις και καπιταλισμό, ήθελε έξω απο το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ και όχι πάση θυσία στην ΕΕ (ακροβάτης-κωλοτούμπα Νο 1). Μετά όλο περιέργως (ακροβάτης-κωλοτούμπα Νο 2) στρέφεται το 1982 στην Νέα Δημοκρατία!! Αυτή η κωλοτούμπα για την εποχή ήταν πρωτόγνωρη. Δεν εκλέγεται δήμαρχος Πειραιά και το 1984 ιδρύει τον συνασπισμό “Ελεύθερους” και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές Ούτε τώρα καταφέρνει να εκλεγεί. Το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, πάλι δεν εκλέγετε, όμως δεν το βάζει κάτω το 1989 θέτει υποψηφιότητα με την Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές. Μετά από μια ακόμα απόρριψη του κόσμου, ιδρύει το 1992 την Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων. Σε αυτές τις ιστορικές αναπληρωματικές εκλογές του 1992 (Δίκη Κοσκωτά, Δίκη Τσοβόλα, κ.α.) στην β’ εκλογική περιφέρεια Αθήνας απέχουν οι Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, Συνασπισμός (σήμερα Σύριζα) και Δημοκρατική Ένωση ο Β. Λεβέντης δεν εκλέγεται και φαντάζει τερματισμένη η πολιτική του καριέρα. Ιστορική έχει μείνει η εκπομπή του στο κανάλι 67, με τις πίτσες, τον φραπέ και τις τόσο “πολιτισμένες” εκφράσεις, κατάρες και λέξεις που δεν είχαμε ξανακούσει, όπως αρκουδειδες, κ.α. (Video) Τόσο ιστορική που μία σειρά της εποχής εκείνης οι “Απαράδεκτοι” διακωμωδούν την εκπομπή του με τον Σπύρο Παπαδόπουλο σε ρόλο Λεβεντόσπυρου.

Από το 2000 ο Βασίλης Λεβέντης διατηρεί δική του πολιτική εκπομπή στο Channel 3 (παλιό Κανάλι 67, που το 2000 το πούλησε στον Κουρή που είχε την Αυριανή, απο όπου προέρχεται ο δημοσιογραφικός όρος αυριανισμός=ακραίος λαϊκισμός στην δημοσιογραφία,  στην οποία ο Β. Λεβέντης αρθρογραφούσε, ακροβάτης-κωλοτούμπα Νο 3), όπως και δικό του κόμμα την Ένωση Κεντρώων.

Σήμερα, ο Β. Λεβέντης έχει αναδυθεί από γελωτοποιός της πολιτικής σε πολιτικό προφήτη, όπως ο Κ. Μιτσοτάκης και άλλοι πολλοί που έλεγαν πριν από 25 χρόνια για την πτώχευση της χώρας.

Παρόλα αυτά τον αυριανισμό δεν τον έχει αποβάλει παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Υπόσχεται ότι σε δύο μήνες θα βγούμε απο το μνημόνιο (video) χρησιμοποιώντας τις “γνωριμίες ” του, αναφέρεται οτι σε ποσοστό 62% περίπου οι Έλληνες είναι λιγούρια, αποτυχημένοι και ακροδεξιοί, οτι το κρατικό κανάλι δεν τον προβάλει αρκετά και ας του έχει πάρει συνεντεύξεις η ΕΡΤ το 2007, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015 και πριν από τις εκλογές, βρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι τεμπέληδες και δεν δουλεύουν και άλλα πολλά τραγελαφικά.

Είναι ένας “σύγχρονος” Αρμάνδος Δελαπατρίδης, που λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι για να δημιουργήσει μαι εικονική ρήξη με το υπάρχον σύστημα Μόνο που ο καλός μας Δελαπατρίδης ήταν ψυχικά ασταθής, έγκλειστος σε ψυχιατρικές κλινικές και αβλαβής διότι δεν είχε ιδρύσει κόμμα παρά μόνο στην δική του πραγματικότητα (Κόμμα Κυανόλευκων). Ακόμα και τότε οι συγκεντρώσει του Αρμάνδου καταργήθηκαν με νόμο. Οχι όμως του Β. Λεβέντη, του δικόυ μας Αρμάνδου Δελαπατρίδη.

   Ο Β. Λεβέντης σαν έμπειρος σαλτιμπάγκος της πολιτικής σκηνής έχει υποσχεθεί ότι θα αλλαξει στο δημόσιο τομέα, ότι θα φύγουμε σε δύο μήνες απο τα μνημόνια και ότι θα δώσει χώρο σε ιδιοτικά συμφέροντα. Κραταιός λαικιστής και δεινός πολιτικάντης χρησιμοποιείτε σήμερα απο το πολτικό κατεστημένο για να αποτρέψει την αποχή, το άκυρο και το λευκό ώστε να δημιουργήσει τεχνητά την αίσθηση της δημοκρατίας στην χώρα μας. Στον βωμό του “ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΝΑ”, ο Β. Λεβέντης ανασταίνεται ώστε να επιτρέψει στο σύστημα να επιβιώσει λιγάκι ακόμα πριν αλλάξει μορφή. Το φαινόμενο “B. Λεβέντης” είναι γνωστό απο αρχαιοτάτων χρόνων. Πολλοί τύρανοι, ή,  δημαγωγοί χρησιμοποιούσαν την απεχθεια του κόσμου ως προς την εκάστοτε πολιτικές δυνάμεις για να σφετεριστούν την λαική οργή και να ανέλθουν οι ίδιοι στην εξουσία για ίδιον όφελος. Αυτό έκανε και η Χρυσή Αυγή το 2012. Όπως και με τον Β. Λεβέντη έτσι και με την Χρυσή Αυγή τα διάφορα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί όνομασαν την λαική αγανακτηση και απέχθεια σαν “αυθεντικό λαικό κίνημα” .

 

Όχι κύριοι, δεν έιναι αυθεντικό λαϊκο κίνημα, είναι η οπισθοφυλακή του διαβρωμένου, σάπιου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού συστήματος. Δεν είναι η αλλαγή, αλλά η γελοιογραφία της ίδιας κοινωνίας που απεχθάνεστε. Δεν τιμωρείς κανέναν, απλά “σκοτώνεις” την πολιτική σαν αξία στην Ελλάδα, Δεν δικαιώνεις τον Λεβέντη, αδικείς τον Έλληνα. Δεν είναι μια ολοκληρωμένη αξιακή ανοικοδόμηση της κοινωνίας, αλλά τούρτα που δοκιμάζουμε τη κυβερνητική πολιτική μιας ολόκληρης χώρας και ιδιαίτερα σε καταστάσεις κρίσεις,. Δεν είναι μια συνειδητή ψήφος, αλλά ακόμα ένα διέξοδο.

Είναι δυνατόν να ψηφίσεις Β. Λεβέντη; είναι δυνατόν να καρφώνεσαι με δύναμη στο μαχαίρι, απαξιώνοντας την νοημοσύνη σου; Είναι δυνατόν να εμπιστευθείς αυτόν τον κλόουν της πολιτικής;

Αν συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση μας ο Β. Λεβέντης θα ήταν ένα ακόμα πολιτικό σκουπίδι στον απόπατο της ιστορίας.

Ο Β. Λεβέντης (μέντιουμ) τα έλεγε “κάποια ζώα δεν με πιστεύανε…τώρα θα με πιστέψουνε  ευτυχώς και τα ζώα”, έχοντας να συμπληρώσω ότι “Λεβέντη τώρα θα σε ψηφίσουν κιόλας!”.

Δημήτρης Ανδρέσας

Leave a Reply