Τρίγωνα κάλαντα… σκόρπισαν παντού…

Τρίγωνα κάλαντα σκόρπισαν παντού… παιδικές φωνές και γέλια, μελωδίες που μας συγκινούν και μας κινούν σε ρυθμούς “jingle bell”,  μυρωδιές κανέλας, γαρύφαλλου και πορτοκαλιού που ξυπνάνε ευχάριστα όλες τις αισθήσεις και πλάθουν αναμνήσεις!

Στολίδια, φωτάκια και γλυκά έχουν την τιμητική τους. Σπίτια, μαγαζιά, δρόμοι και πλατείες φωτίζονται από την αίγλη των ημερών και μετατρέπονται σε σκηνικό παραμυθιού. Αυτές οι μέρες, μολονότι είναι στην καρδιά του χειμώνα, πετυχαίνουν να ζεστάνουν την καρδιά μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

jingle bell
Παύουν οι καθημερινές υποχρεώσεις και ξεκινούν οι προετοιμασίες για να γιορτάσουμε πλάι στ’  αγαπημένα μας πρόσωπα την γέννηση του Χριστού, σύμβολο της ζωής και της ελπίδας, της πίστης στο θαύμα και την όμορφη πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αγάπη και τα συναισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς πλημμυρίζουν τις καρδιές. Όλα όσα δίδαξε ο Χριστός αντηχούν μέσα μας.

Στη συνέχεια, γιορτάζουμε τον ερχομό της νέας χρονιάς. Τυχαίο; Δε νομίζω. Πιστεύω πως η μία γιορτή φωτίζει την άλλη. Τι καλύτερο να ξεκινήσει το νέο έτος με δώρα από τους τρεις μάγους και φως από το λαμπρότερο αστέρι τ’ ουρανού! Μια ολοκαίνουρια χρονιά είναι μπροστά μας, σαν μεγάλο κουτί δώρου δεμένο μ’ έναν κατακόκκινο φιόγκο, για να γίνει το σκαλί που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στα όνειρα που ξαπλώνουν στο μαξιλάρι μας και στην ευτυχία που μας κλείνει το μάτι.

Κάθε γιορτή όμως κάποτε τελειώνει… Θα πάρουμε και θα δώσουμε δώρα, θα απολαύσουμε λιχουδιές, θα βγάλουμε γιορτινές φωτογραφίες, θα χορέψουμε, ίσως και να μεθύσουμε,  έως ότου βγάλουμε την πρίζα από τα φωτάκια που στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Όμως, το φως που ανάβει μέσα στον καθένα μας δεν έχει ούτε πρίζα ούτε διακόπτη. Γιορτή μπορεί να γίνει η κάθε μέρα. Κάθε μέρα μπορεί να ντυθεί «Πρωτοχρονιά»! Κάθε μέρα είμαστε άνθρωποι… Φέτος, λοιπόν, ας μην ξεστολίσουμε την καρδιά μας από τα όμορφα στολίδια των γιορτών και την ανθρωπιά μας, την οποία έχουν ανάγκη τόσοι συνάνθρωποι καθημερινά. Ας αφήσουμε αναμμένα τα φωτάκια της καρδιάς μας… έτσι… για να φωτίζουν τα σκοτάδια και τον δρόμο για το θαύμα.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά!