ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Κατηγορία 1η : Διακοπές με την παρέα. Αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης κάθε φορά που η παρέα θα βρεθεί (σταθερά και ανελλιπώς από Σεπτέμβρη μέχρι και αρχές Ιουνίου) και φυσικά το πλάνο και η οργάνωση τους κατέχουν πρωταρχική θέση στην καθημερινή ατζέντα. Είναι λοιπόν οι διακοπές που ξεκινούν με τη διάθεση στα ύψη, με γέλια, με όρεξη, με τραγούδια, με αστεία (ενίοτε και με μια δόση ελάχιστης γκρίνιας μέχρι να συντονιστεί όλη η ομάδα) και εκείνες φυσικά που σε όλη τη διάρκεια τους συνοδεύονται από ατελείωτες ώρες στη θάλασσα και στον ήλιο, ουζάκι σε ταβερνάκια το μεσημέρι ίσα για να μαζέψεις λίγο δυνάμεις και ξενύχτια είτε σε μπαράκια είτε στην αμμουδιά με φωτιά και μπύρα. Είναι οι διακοπές που γεμίζουν τουλάχιστον τρία φωτογραφικά άλμπουμ κάθε καλοκαίρι. Τι χρειάζεσαι γι’ αυτές τις διακοπές; Διάθεση, κέφι, χαμόγελο και αυθορμητισμό καθώς εδώ δε χωρούν ούτε το ρολόι σου ούτε χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα! Αφέσου, χαλάρωσε και απόλαυσε τες!

Κατηγορία 2η : Διακοπές με τον/την σύντροφο σου. Η ρομαντική πλευρά λοιπόν των διακοπών όπου ο χρόνος σταματά για λίγο και μαζί με αυτόν και τα προβλήματα της καθημερινότητας και τον ελεύθερο χρόνο που ξεκλέβεις θέλεις να τον περάσεις με τον άνθρωπο σου. Είναι οι διακοπές που δεν χρειάζονται μεγάλη προετοιμασία καθώς μια μικρή βαλίτσα και ο/η σύντροφος σου αρκούν για να ξεκινήσεις για τον προορισμό σου. Εκεί βρίσκεις την απόλυτη ηρεμία την οποία η καθημερινότητα και οι αγχωτικοί ρυθμοί της σου στερούν, έχεις ευκαιρία για ουσιαστική επικοινωνία και επαφή, χωρίς τη βιασύνη και το άγχος ότι παραμελείς μια άλλη υποχρέωση και κυρίως προσθέτετε νέες στιγμές στην κοινή συλλογή σας! Θάλασσα, βουτιές ,βόλτες στην αμμουδιά και στα πλακόστρωτα στενάκια είναι αρκετά για να κυλήσουν οι μέρες όμορφα. Το κέρδος είναι διπλό καθώς αφενός αδειάζεις το μυαλό σου από οτιδήποτε σε απασχολεί, έστω και για λίγο, αφετέρου ζεις τη σχέση σου μακριά από την πίεση που η καθημερινότητα de facto συνεπάγεται.

Κατηγορία 3η : Διακοπές με την οικογένεια. Φυσικά σε μικρή ηλικία δεν τίθεται θέμα επιλογής, οπότε εδώ μιλάμε για τις διακοπές που σε μεγαλύτερη ηλικία επιλέγεις συνειδητά να κάνεις με την οικογένεια σου. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα γιατί ο συντονισμός και η συνεργασία θέλουν πολύ κόπο και όπως είναι αναμενόμενο οι εντάσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Οι γονείς προτιμούν να βγουν νωρίς στην παραλία ενώ τα παιδιά προς το μεσημεράκι, οι γονείς προτιμούν χαλαρά ταβερνάκια το βράδυ ενώ τα παιδιά σίγουρα προτιμούν να εξερευνήσουν τα beach bar μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και φυσικά οι γονείς έχουν πάντα μια τάση να δουν όλα τα αξιοθέατα του προορισμού των διακοπών κάνοντας εξορμήσεις από νωρίς κιόλας το πρωί ενώ οι νέοι της οικογένειας δύσκολα πείθονται να ακολουθήσουν. Και κάπως έτσι λοιπόν αρχίζει η λατρεμένη οικογενειακή μουρμούρα και στις διακοπές. Όλα αυτά όμως είναι για λίγο, μέχρι να δεις ότι οι γονείς και τα αδέρφια  μπορούν να γίνουν η καλύτερη παρέα, να γελούν όλοι μαζί ,να χαλαρώνουν και να πειράζουν ο ένας τον άλλον και οι διακοπές σου να εξελιχθούν αναπάντεχα ευχάριστα.

‘Όποια κατηγορία και αν επιλέξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν είσαι με ανθρώπους που αγαπάς οι διακοπές έχουν άλλο νόημα!!!

Ελένη Παπαϊωάννου