Ώρα για Homemade cocktails………..

Γυρνώντας από βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, απλά ευχόμουν να είμαι σε μια παραλία με ένα δροσερό cocktail στο χέρι και να χαλαρώνω …όνειρο που για τη σημερινή ημέρα ήταν ανέφικτο, όμως η ιδέα του να απολαύσω ένα cocktail ήταν just next to me…
Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ακολουθώντας τις αγαπημένες μου συνταγές, φτιάχνω τα πιο γευστικά cocktail ………..

Φτιάξτε κ εσείς…..


Τρείς αγαπημένες συνταγές για  
Homemade cocktails  ………

(υλικά για ένα ποτό)

                 Mojito

Υλικά

  •  ½ Lime κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη λευκή
  • 8 κορφές δυόσμου
  • 50ml ρουμι
  • Λίγη σόδα
  • Σιρόπι ζάχαρης (αναλόγως όσο σας αρέσει)

Κοπανίστε το lime , τη ζάχαρη και το δυόσμο σε ένα ψηλό ποτήρι. Γεμίστε με σπασμένο πάγο και προσθέστε το ρούμι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγη σόδα. Έπειτα, προσθέστε σιρόπι ζάχαρης και γαρνίρετε το με δυόσμο.

Μαργαρίτα φράουλα

Υλικά

  • 50ml κίτρινη τεκίλα
  • 20ml triple sec (cointreau)
  • 20 ml χυμός lime
  • 4-5 φράουλες
  •  1 κουταλιά του γλυκού λικέρ φράουλας

 

Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα blender. Προσθέστε 2 κουταλιές σπασμένο πάγο και ξαναχτυπήστε για 20 sec. Σερβίρετε σε ποτήρια μαραγαρίτας, τα οποία βρέχετε ελάχιστα σε χύμο Lime και σε χοντρό αλάτι ή σε καστανή ζάχαρη ή σε λευκή ζάχαρη περασμένη στο blender  με μερικά φύλλα δυόσμου.

Caipirinha

Υλικά

  •  1 Lime κομμένο σε 8 κομματάκια
  •  2 κύβους μαύρης ζάχαρης
  •  50ml cachaca
  • 1 κουταλάκι  γλυκού σιρόπι ζάχαρης

(Μπορείτε να βάλετε ποσότητα ανάλογη με το πόσο γλυκό το προτιμάτε)

Βάζετε τα κομμάτια του Lime σε ένα φαρδύ ποτήρι, με τους κύβους της ζάχαρης και τα θρυμματίζεται ένα γουδοχέρι. Γεμίζετε το ποτήρι με σπασμένο πάγο και προσθέτετε το cachaca. Ανακατεύεται καλά και προσθέστε  το σιρόπι.

Καλή σας απόλαυση!

Δανάη Κουφιωτάκη

Leave a Reply