Greece in the Box, η πιο υγιεινή επιλογή

Greece in the Box, η πιο υγιεινή υπηρεσία διανομής κατ’ οίκον …παγκοσμίως.

Αυτή η υγιεινή επιλογή είναι έμπνευση της Κάτιας που έθεσε ως στόχο το να εμπλουτίσουμε τα γεύματά μας με απλά φυσικά, αυθεντικά και γευστικά συστατικά.

Το μήνυμα της Κάτιας είναι σαφές. Η αποστολή της είναι να μοιραστεί το πάθος της για την υγιεινή και φυσική τροφή με όλους εμάς! Έχει ταξιδέψει αρκετά και έζησε την αστική καθημερινότητα στις μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, αλλά μεγαλώνοντας, επέλεγε να περνάει όλο και περισσότερα τα καλοκαίρια της σε ένα αγρόκτημα στην Ελλάδα. Ασχολούνταν με το να μαζεύει φρέσκα αυγά, σταφύλια για να συμμετέχει στην παραγωγή κρασιού, να αρμέγει πρόβατα για να φτιάξει φέτα. Αυτές ήταν μόνο κάποιες από τις μνήμες που συνθέτουν την παιδική της ηλικία, μνήμες που όσο μεγάλωνε ένιωθε πιο έντονα την απουσία τους. Μνήμες οι οποίες  “ευθύνονται” για το σεβασμό της προς οτιδήποτε φυσικό, αξία που απέκτησε από τα παιδικά της χρόνια

Η νοσταλγία της αγνότητας και της αυθεντικότητας είναι αυτό που την ενέπνευσε στο να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι και να δημιουργήσει το Greece in the Box !

greece in the box

Η αποστολή της είναι να μας βοηθήσει να εμπλουτίσουμε τα γεύματά σας με απλά αυθεντικά συστατικά. Το ελληνικό φαγητό είναι ιδιαίτερο επειδή είναι υγιεινό και ακατέργαστο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές έχουν διατηρηθεί από γενιά σε γενιά και οι χιλιάδες μικροκαλλιεργητές και παραγωγοί στην Ελλάδα κατανοούν την αξία της ποιότητας έναντι της ποσότητας. Είναι άλλωστε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της άποψης ότι η απόκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι δικαίωμα όλων και για αυτό θα πρέπει η σωστή διατροφή με φυσικά συστατικά να είναι προσιτή τόσο από οικονομική άποψη όσο και από θέμα πρόσβασης σε αυτή! 

Δεν αποτελεί μυστικό το ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή  στον κόσμο χάρη στις διατροφικές συνήθειες που ακολουθούνται και των φυσικών προϊόντων που επιλέγονται. Δεν χρειάζεται να ζουμε στη Μεσόγειο για να την επιλέξουμε! Το Greece in the box μας δίνει τη δυνατότητα να την ακολουθήσουμε προμηθεύοντας μας με το απαραίτητα, από την Ελλάδα απευθείας στο τραπέζι το δικό μας, αλλά και κυριώς των δικών μας ανθρώπων που βρίσκονται κάπου στο εξωτερικό!

Συνεπώς, το Greece in the Box είναι μια “υπηρεσία” που διανέμει τα πιο φυσικά προϊόντα διατροφής από ελληνικές  μικρές φάρμες  και απλούς παραγωγούς. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό μέλι, τσάι βουνού, μαρμελάδες και chutneys φτιαγμένα από φρέσκα φρούτα είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα από τους παραγωγούς απευθείας στην πόρτα μας.

Η προμήθεια αγνής πρώτης ύλης, η υποστήριξη των παραδοσιακών γεωργικών πρακτικών, η εποχικότητα και η αγροτική οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο της δουλειάς τους. Η αποστολή τους ενσωματώνει και αντικατοπτρίζει την άμεση παράδοση επιλεγμένων και επιμελημένων προϊόντων διατροφής απευθείας από μικρές ελληνικές αγροτικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, υποστηρίζοντας με αυτόν τρόπο παράλληλα την τοπική οικονομία και διατηρώντας τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές. Παρ’ ότι η μεσογειακή κουζίνα είναι παγκοσμίως γνωστή τόσο για τα υγιεινά συστικά και τις ξεχωριστές γεύσεις της – ο τρόπος με τον οποίο οι ντόπιοι τρώνε και εκτιμούν τα τρόφιμα, γεγονός που κάνει και όλη τη διαφορά, δεν είναι τόσο διαδεδομένο.

Η διατροφή μπορεί να είναι απλή, νόστιμη και οικονομικά προσιτή και αυτή είναι η αποστολή του Greece in the box!

Αλεξάνδρα