Διαγωνισμός βιβλίου “Η γυναίκα στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη”

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και 2 τυχεροί θα κερδίσετε από 1 βιβλίο “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ” της Αγγελικής Ταλιγκάρου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας από το Πανεπιστήμιο Flinders της Αυστραλίας με πλούσιο ακαδημαϊκό έργο.


..Κι εκεί στον ύπνο του, το δέντρο άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει μορφή. Οι ρίζες πρώτα, ο κορμός έπειτα, άλλαξαν όψη. Οι ρίζες μετατράπηκαν σε δύο καλλίγραμμες κνήμες, ενώ ο κορμός σε γυναικείο σώμα με ξεχωρισμένα όλα τα γυναικεία χαρακτηριστικά. Η γυναικεία υπόσταση του δέντρου έπαψε απλά να είναι εσωτερική συγκίνηση, καθώς ντύθηκε όλα εκείνα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που θα δικαιολογούσαν την ερωτική έλξη του ήρωα.
Η περιγραφή της μεταβολής του δέντρου σε γυναίκα δίνεται με αισθησιακές λεπτομέρειες και εξαιρετική περιπάθεια. Τα δύο πελώρια κλαδιά του δέντρου μετατράπηκαν σε δύο βραχίονες, και το πλούσιο φύλλωμα του δέντρου έμοιαζε σαν πλούσια κόμη κόρης.
Μέσα στον ύπνο του ο συγγραφέας συνειδητοποιεί πως το αντικείμενο της λατρείας του δεν είναι δέντρο, αλλά γυναίκα, και πως όλα τα δέντρα που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι δέντρα αλλά γυναίκες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Γνωρίστε  την Αγγελική Ταλιγκάρου, μέσα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε…

Συνομιλώντας με την Αγγελική Ταλιγκάρου

Πως θα πάρετε μέρος στο διαγωνισμό; 

Α. Όροι του διαγωνισμού:

1. Πρέπει να κάνετε like στη σελίδα του Freeminds.gr στο Facebook.
( https://www.facebook.com/freemindsgr?ref=aymt_homepage_panel )

2. Πρέπει να κοινοποιήσετε στο προφίλ σας το ποστ για το διαγωνισμό, που βρίσκεται στη σελίδα του www.freeminds.gr  στο Facebook. Σημειώνουμε ότι κατά την διαδικασία της απαρίθμησης των υποψηφίων, θα θεωρηθούν έγκυρες οι συμμετοχές εκείνες που θα εμφανίζονται στα shares του Post της σελίδας μας.

Β. Διάρκεια: Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από την έναρξή του  06/12/21  έως την λήξη του στις 12/12/21 και ώρα 23:59

Γ. Νικητές: 20 νικητές θα προκύψουν από τον διαγωνισμό, μέσω κλήρωσης και ο καθένας από αυτούς θα λάβει από 2 βιβλία (ένα δοκίμιο και ένα ποίημα). Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη σελίδα του  freeminds.gr στο Facebook και θα ειδοποιηθούν με email/προσωπικό μήνυμα. Αν κάποιος/κάποια από τους νικητές ειδοποιηθεί και δεν επικοινωνήσει θα δοθεί το δώρο σε άλλο/η νικητή/τρια.

Δ. Δώρο: Τα δώρα του διαγωνισμού είναι 2 αντίτυπα του βιβλίου “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ” της Αγγελικής Ταλιγκάρου.  Το δώρο είναι προσωπικό και δεν μπορεί να ανταλλαχθει με άλλες υπηρεσίες, παροχές ή χρήματα σε καμία περίπτωση

Ε. Αλλαγές: Το freeminds.gr διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού, να παρατείνει, να μειώσει να διακόψει τη χρονική διάρκεια του διαγωνισμού, οποτεδήποτε για τεχνικούς, εμπορικούς, λειτουργικούς ή λόγους ανωτέρας βίας ή για άλλο σημαντικό λόγο. Σε κάθε περίπτωση θα ανακοινωθεί σε σελίδα των διοργανωτών σχετική ειδοποίηση.

ΣΤ. Το freeminds.gr  δε φέρει καμία ευθύνη για την επικοινωνία με τους νικητές των διαγωνισμών. Είναι προσωπική τους ευθύνη. Μετά το πέρας 5 ημερών από την ανακοίνωση του νικητή και εφόσον δεν έχει έρθει σε επικοινωνία, θα γίνεται νέα κλήρωση.

Ζ. Αποδοχή όρων: Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων συμμετοχής.

Καλή σας επιτυχία