Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις!

Η άνοιξη έκανε και επίσημα την εμφάνισή της με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σιγά σιγά, τη μέρα να μεγαλώνει και τη φύση να αναγεννιέται  πλήρως. Τα ηλιόλουστα απογεύματα δίνουν αφορμή για βόλτες στην ανθισμένη Αθήνα και καφέδες στα πάρκα κάτω από τον ίσκιο κάποιου δέντρου .

Κι είναι αλήθεια ότι αυτή την άνοιξη την περιμέναμε πολύ. Όχι όμως για  να θαυμάσουμε τους ανθισμένους κήπους μας και να ακούσουμε τα επίμονα τιτιβίσματα των πουλιών αλλά κυρίως για να αποκτήσουμε μία ψυχική γαλήνη, μία εσωτερική ανακούφιση μακριά από όσα μας πλήγωσαν το χειμώνα. Για να ανθοφορήσουν τα λουλούδια της ζωής μας και να καρποφορήσουν τα δέντρα που φυτέψαμε.ΆΝοιξη

‘’Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις’’ έλεγε ο ποιητής κι είναι γεγονός πως  εμείς ποθήσαμε την άνοιξη και σχεδόν την πλάσαμε όταν ακόμη  η παρουσία του χειμώνα ήταν αισθητή και οι δυσκολίες έγιναν κόμποι στο λαιμό που σχεδόν μας έπνιξαν. Όταν το κρύο μας είχε παγώσει σκεφτόμασταν τον ήλιο ενός εαρινού πρωινού και αναθαρρεύαμε.

Κι ίσως κάποιοι από εμάς να μην ζούμε  ακόμα Απρίλη στην καρδιά αλλά είναι σίγουρο πως αργά η γρήγορα ο Μάης θα μας κατοικήσει αιώνια. Γι’ αυτό  ας ανοίξουμε διάπλατα πόρτες και παράθυρα να μυρίσουμε άνοιξη, να χαρούμε αυγή! Πλησιάζει σίγουρα μία και είναι όλη δική μας!

A.Δ