Οδηγός επιβίωσης για πρωτοετείς φοιτητές…

Εντάξει  όλοι περάσαμε από αυτή την φάση !! Πρώτη μέρα στη σχολή, πρώτη μέρα μακριά από το σπίτι και την οικογένεια, πρώτη μέρα στην νέα σου καθημερινότητα. Από την μία είσαι τόσο χαρούμενος που επιτέλους είσαι και εσύ φοιτητής και από την άλλη είσαι τόσο περίεργος για το τι θα συναντήσεις.

Ακούς πολλά , από γονείς και φίλους ..και δεν ξέρεις τι να πιστέψεις ..

Οι Freeminds λοιπόν έχουν να σου προτείνουν τα εξής: 

10704978_10205155615791844_1130430899_n1)Μην μπλεχτείς με τις παρατάξεις

Εντάξει μην μπλεχτείς αμέσως με τις παρατάξεις. . . Σίγουρα είναι οι πρώτοι που θα σε πλησιάσουν στην σχολή και μάλλον όχι για να σε κάνουν φίλο αλλά για να σε πρoσυλητίσουν … για αυτό πάρε το χρόνο σου και τις αποφάσεις σου ..

2)Ξέχνα την νοοτροπία του σχολείου

Δεν ισχύουν τα ίδια με το σχολείο. Δεν υπάρχουν sos, ή σημαντικά, πηγαίνεις στην σχολή όχι γιατί υποχρεώνεσαι αλλά γιατί θες να ακούσεις κάποιους καθηγητές με πείρα και γνώση, να μάθεις κάποια πράγματα παραπάνω πέρα από αυτά που σου διδάσκουν. Ψάξου, ασχολείσου και δεν θα βγεις χαμένος…

3)Γνώρισε κόσμο

Όσο περισσότερο μπορείς ..Σίγουρα θα χρειαστείς παρέες με τα ίδια ενδιαφέροντα,τις ίδιες συνήθειες, τα ίδια μαθήματα..Μην ξεχνάς ότι θα ζήσεις μαζί τους πολλά χρόνια και θα μοιραστείς τις ίδιες εμπειρίες…

4)Μην αφήσεις την σχολή…

Όσο και αν βαριέσαι να πηγαίνεις σε όλα τα μαθήματα, μην τα παρατήσεις …θα είναι πολύ δύσκολο  μετά να τα μαζέψεις…Ακόμα και αν δεν σου αρέσει το αντικείμενο προσπάθησε να κάνεις την σχολή στα μέτρα σου …

5)Εκμεταλλεύσου την!

Μην χάσεις την ευκαιρίαiα να εκμεταλλευετείς ότι υπηρεσία σου προσφέρει η σχολή, είτε αυτή είναι η βιβλιοθήκη, είτε είναι το γυμναστήριο ή οι αθλητικές ομάδες.

6)Διασκεδασε το

Όσο επιμελής και να είσαι στις υποχρεώσεις σου, σίγουρα θα βρεις χρόνο για να διασκεδάσεις, να βγεις με τους φίλους σου, να μοιραστείς εμπειρίες και να περάσεις καλά.

7)Μην φοβάσαι την αποτυχία 

Σίγουρα μέσα σε αυτά τα φοιτητικά τα χρόνια θα αποτύχεις πολλές φορές είτε επειδή φταις εσύ είτε γιατί κάποιοι καθηγητές δεν είναι ικανοί να δουν τι αξίζεις .Εσύ πολέμησε το, μην στεναχωρεθείς ποτέ, απέδειξε τι είσαι … Εξάλλου μέσα από την αποτυχία θα μάθεις και θα εξελιχθείς!

Όπως και να έχει, ζήσε στα άκρα τα φοιτητικά σου τα χρόνια, φτιάξε στιγμές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.. 

 

Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουν
πάλι φοιτητής λίγο να βρισκόμουνα
στα ίδια αμφιθέατρα στα ίδια έδρανα
με τους συμφοιτητές μου να κάνω αστεία
και τους καθηγητές που κοιτάζουν καχύποπτα
τα φοιτητικά τα χρόνια δεν τ’ αλλάζω με τίποτα.

Φιωτάκη Μαρία 

Leave a Reply