ΕΛΠΙΔΑ – ΑΓΑΠΗ – ΠΙΣΤΗ

Παιδικά χαμόγελα παντού. Γέλια, φωνές, τραγούδια και οι μεγάλοι αφήνουν το παιδί που κρύβεται μέσα τους να βγει στην επιφάνεια.

Όταν περιτριγυρίζεσαι από χαρούμενα παιδικά μουτράκια που σε κοιτάνε με λαχτάρα και χοροπηδάνε ξέφρενα όλα φαντάζουν όμορφα, μαγικά, ξεχωριστά.

Μπορούν ώρες ολόκληρες να τρέχουν ανέμελα γύρω από ένα μπαλόνι και η ευτυχία να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό τους.

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! Η αγορά, οι δρόμοι, τα σπίτια στολισμένα! Μελωδίες ακούγονται, ευωδίες από τα γλυκίσματα των ημερών γαργαλίζουν τον ουρανίσκο. Όλα είναι τόσο όμορφα..

Το γιορτινό τραπέζι με τους δικούς μας ανθρώπους. Οι ευχές, τα κάλαντα, ο σαλεπάς –που επισκέφτηκε και τη δική μας πόλη-, τα  κάστανα..

Εικόνες όμορφες. Αναμνήσεις που κουβαλάμε στην καρδιά μας.
merry christmas

Ας κάνουμε τα Χριστούγεννα ξεχωριστά.. γιατί κάθε χρονιά έχει κάτι να μας θυμίσει, είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε, να έρθουμε πιο κοντά και να κουβαλάμε το μήνυμα των ημερών στην καρδιά μας…

Μικροί ή μεγάλοι, μόνοι ή με συντροφιά ας ευχηθούμε το λαμπερό αστέρι στην κορυφή του δέντρου να είναι αυτό που οδηγεί τον καθένα από εμάς μπροστά, με χαμόγελα, ελπίδα, αισιοδοξία.

Ίσως, τελικά, οι καιροί να μην είναι τόσο δύσκολοι.. Ίσως πρέπει να θυμηθούμε ή να γνωρίσουμε για πρώτη φορά τη χαρά που πηγάζει από ένα οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο δείπνο, από τα μάτια ενός παιδιού που προσμένει τον Άη-Βασίλη, από το πρόσωπο δυο παππούδων που τους επισκέφτηκαν τα εγγόνια τους… Οι μέρες είναι γιορτινές.. Ας ντυθούμε γιορτινά μέσα μας!!!

Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να πιστεύουμε.. πως όλα θα πάνε καλά, πως μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας, πως μας αξίζει να χαμογελάμε.. να πιστεύουμε στον εαυτό μας.. σε όλα όσα υπάρχουν μα και στα απίθανα-φανταστικά.. να πιστεύουμε….

Άννα Γ.