3 + 1 προτάσεις για να κάνεις την ώρα της γυμναστικής πιο ευχάριστη

Αναμφισβήτητα ο κανόνας λέει ότι ο καναπές είναι πιο γλυκιά απόλαυση από ένα σετ κοιλιακών ΑΛΛΑ – όσο και αν δεν μας αρέσει – η άσκηση, όσο επίπονη και βαρετη και αν μας ακούγεται, είναι απαραίτητη και χρήσιμη για την υγεία και την ευεξία, σωματική και ψυχική. Το δύσκολο βεβαια, είναι να ξεπεράσουμε όλες εκείνες τις αφορμές που βρίσκουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη γυμναστική και να την εντάξουμε, στον εφικτό βαθμό, στην καθημερινότητα μας. Ας αντισταθούμε, λοιπόν, στα κρουασάν και τις σοκολάτες, ας αποχωριστούμε για λίγο τον λατρεμένο καναπέ μας και ας βάλουμε τις φόρμες μας!!! Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη προτροπή δεν αρκεί – και, μεταξύ μας, δεν έπεισε και τους περισσότερους να το ρίξουν στην άσκηση – οπότε εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε μικρά και απλά tips για να προσθέσουμε μια πιο ευχάριστη νότα στη δύσκολη αυτή απόφαση, μιλώντας πάντα από τη σκοπιά εκείνων των ανθρώπων που ουδεμία στενή σχέση είχαν με τη γυμναστική και μόλις και μετα βίας απέκτησαν!

κίνητρο για γυμναστικη

TIP No 1: Επειδή η απόφαση να αφήσεις τη βολή του σπιτιού σου και να πας να ιδρώσεις στο γυμναστήριο, είναι δύσκολη, μια καλή και πρακτική λύση θα ήταν να επιλέξεις ένα γυμναστήριο, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται κοντά στο σπίτι ή έστω στη γειτονιά σου. Κακά τα ψέμματα, οι αποστάσεις – ειδικά εν προκειμένω, που αφορμή ψάχνουμε για να το αναβάλλουμε – λειτουργούν αποτρεπτικά και επιβαρύνουν μια ήδη δύσκολη μέρα. Ένας χώρος λοιπόν, κοντά στο σπίτι σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες να

 

προσελκύσει ενδιαφερόμενους να τον επιλέξουν για να ασκηθούν καθώς εξοικονομείται τόσο χρόνος όσο και ενέργεια. Μια καλή εναλλακτική λύση θα ήταν επίσης το κοντινότερο πάρκο για τρέξιμο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας υπάρχει κενός χρονος ή το πλησιέστερο δημοτικό γήπεδο.

ΤΙΡ Νο 2: Ένα extra δελεαστικό κίνητρο είναι αυτό της παρέας. Αν δεν είσαι και τόσο fan της γυμναστικής – και άρα η ιδέα όσο πάει και απομακρύνεται από τον ορίζοντα – μια πολυ βολική αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστη επιλογή είναι να ζήσεις αυτή την εμπειρία με τους φίλους σου (ειδικά αν είναι της ίδιας κατηγορίας και αντίληψης, για ευνόητους λόγους). Διάλεξε λοιπόν το παρεάκι σου (γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται), βάλε τα δυνατά σου να τους πείσεις να σε ακολουθήσουν, φορέστε φόρμες και αθλητικά και ξεκινήστε την «μύησή» σας στον κόσμο της γυμναστικής!!!

ΤΙΡ Νο 3: Συνδύασε την άσκηση με τη μουσική. Είναι πάντα και σε κάθε περίσταση μια ευχάριστη συντροφιά καθώς απασχολέι το μυαλό με τρόπο ευχάριστο και χαλαρωτικό. Παράλληλα δίνει ρυθμό στην άσκηση και τις αναπνοές όταν συνδυάζεται με αυτήν, ενώ δημιουργεί ένα κλιμα πιο ευχάριστο και παρεϊστικο. Με τις κατάλληλες δε μουσικές επιλογές, ίσως ανέβει και το κέφι και κάνουμε κι ένα σετ παραπάνω.

ΤΙΡ Νο 4: Τέλος, η πιο σημαντική συμβουλή είναι αυτή της επιλογή της κατάλληλης μορφής άσκησης ή του κατάλληλου προγράμματος προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τη φυσική κατάσταση καθενός ξεχωριστά αλλά και για να μπορεί να ανταπεξέλθει και ο ενδιαφερόμενος σε αυτό. Η υπερβολή και η δυσανάλογη κόπωση μπορούν να επιφέρουν τα αντίθετα, απο τα επιθυμητά, αποτελέσματα. Στόχος είναι να βελτιώσουμε την σωματική μας κατάσταση και να επενδύσουμε την υγεία μας και όχι να εξαντλήσουμε και να καταπονήσουμε τον ευατό μας.

Καλή αρχή, λοιπόν, για εμάς που δεν το έχουμε πάρει «ζεστά» το θέμα

Και

Καλή συνέχεια σε εσάς που αγαπάτε την γυμναστική και προσπαθείτε να πείσετε και εμάς να κανουμε το ίδιο!!!

Έλενα Παπαιωάννου