Μίλα μου για ενοχές…

Ενοχές; Ποιος μίλησε για ενοχές;

Οι ενοχές λέει είναι μια συναισθηματική αντίδραση που προκύπτει όταν νιώθουμε ότι κάναμε κάτι ενάντια στους κανόνες που επιβάλλει ο κοινωνικός περίγυρος. Ο ποιος ; Μα ο κοινωνικός περίγυρος είναι αυτός που σου δημιουργεί τις ενοχές αυτός που σου επιβάλλει τα πρέπει και τα μην…και ποιος σου είπε ότι είναι σωστός. Ο κοινωνικός περίγυρος απλά προσπαθεί να σου επιβάλλει τoυς δικους του κανονες.

Δεν έχεις λόγο να νιώθεις ενοχές για τίποτα και για κανένα, όταν κάνεις κάτι, το κάνεις γιατί το θες.Ακόμα και αν είναι λάθος ξέρεις ότι και τον χρόνο να γυρίσεις πίσω πάλι θα το έκανες…δεν έχει σημασία τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τι πρέπει και τι δεν πρέπει.Αν θες να ζήσεις ελεύθερος,αν θες να ζησεις δηλαδή πρέπει να κάνεις αυτό που θέλεις, την στιγμή που το θέλει.Έτσι ωριμάζουμε …

enoxes
Κανείς δεν έγινε καλός άνθρωπος επειδή του το επέβαλλαν… Μην προσπαθήσεις να γίνεσαι αγαπητός στο κοινωνικό περίγυρο γιατί τότε γίνεσαι μισητός στον εαυτό σου!! Μην μετανιώνεις για πράγματα που έκανες επειδή ήθελες…να μετανιώνεις για πράξεις που δεν έκανες ποτέ και ήθελες…Μην ακούς τους γύρω σου… ελευθερώσου μάθε να ζεις να κρίνεσαι και οχι να κρινεις, και αν ποτέ σε κρίνουν αρνητικά μάθε να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και τις πράξεις σου …

Στην πραγματικότητα, το να μη νιώθεις ενοχή για κάτι, δεν σημαίνει πως δε νοιάζεσαι γι’ αυτό, αφού απλά επιλέγεις να ζήσεις σύμφωνα με το δικό σου ηθικό κώδικα. Οπότε για να ξεπεράσεις την ενοχή, χρειάζεται να υποστηρίζεις τις απόψεις σου, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου χωρίς να επηρεάζεσαι από το τι πιστεύουν οι άλλοι.

Μην έχεις ενοχές για πράγματα που εσύ ο ίδιος επέλεξες, μάθε να έχεις προσωπικότητα !Ενοχές να έχεις για σκέψεις που έκανες και δεν ομολόγησες ποτέ!!

Μ.Φ

Leave a Reply