Τοπία ..σαν όνειρο…

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε σε μέρη που δε πιστεύετε ότι υπάρχουν , σε μέρη που το μυαλό σας δεν μπορεί να φτάσει ..εικόνες βγαλμένες  μέσα από παραμύθι ..Ας ονειρευτούμε λοιπόν ..

Sagano, ένα δάσος από μπαμπού

Bamboo-Forest-Japan

Το δάσος από μπαμπού  βρίσκεται στην βορειοδυτική λεκάνη του Κιότο, στην Ιαπωνία. Ένα τοπίο που πραγματικά εντυπωσιάζει όχι μόνο λόγω της φυσικής ομορφιάς αλλά και λόγω του ήχου που βγάζει ο άνεμος καθώς διαπερνά τα λεπτά μπαμπού. 

Βlack Forest, Γερμανία

Black-Forest-Germany

Το μαύρο δάσος  είναι μια δασώδη οροσειρά στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Συνορεύει με την κοιλάδα του Ρήνου από τα δυτικά και τα νότια .Η περιοχή είναι σχεδόν ορθογώνια με μήκος 160 χλμ και πλάτος περίπου 60 χλμ.Λόγω της πυκνότητας του στο εσωτερικό , δεν υπάρχει καθόλου φως. 

 

Λίμνη Hillier, Αυστραλία

Lake-Hillier-Australia

 

Η λίμνη Hillier που βρίσκεται στην Δυτική Αυστραλία είναι γνωστή για το ιδιαίτερο χρώμα του νερού της που είναι ροζ! Πιθανή εξήγηση αυτού του χρώματος εμπλέκει τις χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων αλλά και των διαφόρων τύπων βακτηριδίων και φυκών ενώ άλλοι υποστηρίζουν ‘οτι ο ροζ χρωματισμός μπορεί να οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα της στο λευκό θαλασσινό αλάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα  κόκκινα αλόφιλα βακτηρία που βρίσκονται στις κρούστες άλατος.

Λίμνη με κερασιές Σακούρα, Ιαπωνία

Sakura-japan

 

Στην Ιαπωνία ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της άνοιξης είναι  οι ροζ Ιαπωνικές κερασιές, γνωστές και ως sakura. 

Το τούνελ της αγάπης, Ουκρανία

 Tunnel-of-Love-Ukraine

 Πρόκειται γραμμή  γραμμή τρένου στην Ουκρανία . 

Περιοχή Nantaizi, επαρχία Gansu, Κίνα

Zhangye-Danxia-Landform-China

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, γνωστό και ως «Danxia landform». Danxia σημαίνει «ρόδινο σύννεφο» και είναι ένας σχηματισμός που δημιουργείται από κόκκινο ψαμμίτη που έχει διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, σε μια σειρά από βουνά που περιβάλλονται από απότομους βράχους και ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς.

 

Salar de Uyuni, Νότια Αμερική

Salar-de-Uyuni

Η Salar de Uyuni είναι ότι έχει απομείνει  από μια λίμνη, την λίμνη Minchin, που υπήρχε στην περιοχή πριν από περίπου σαράντα χιλιάδες χρόνια. Με το πέρασμα των χρόνων η λίμνη στέγνωσε. Στην θέση της  δημιουργήθηκαν δύο μικρές λίμνες (Uru Uru και  Poopó)που εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. . 

Το φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ

Antelope-Canyon-USA

Το φαράγγι της Αντιλόπης (Antelope Canyon) βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo στο Page της Arizona

Κι όμως όλα αυτά τα φυσικά τοπία υπάρχουν και είναι έτοιμα να σας μαγέψουν …Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από τέτοιες εικόνες που μόνο να σας εντυπωσιάσουν μπορούν . Τα παραπάνω τοπία είναι μόνο μερικά που επέλεξαν οι freeminds για εσάς … 

**Οι φωτογραφίες αντλήθηκαν από το διαδίκτυο.

Φιωτάκη Μαρία

Leave a Reply