Κορωνοκατάσταση

Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται οι αντοχές όλου του πλανήτη, καθώς συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στη δίνη της πανδημίας του COVID-19, δίνονται μάχες – άνισες τις περισσότερες φορές – και κάθε κράτος προσπαθεί, με όσα μέσα διαθέτει, να ανταποκριθεί στα νέα αυτά δεδομένα. Ο καθένας  από εμάς καλείται για δεύτερη φορά  με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και κύριο μέλημα την προφύλαξη των συνανθρώπων μας, να τηρήσει τα προβλεπόμενα αναγκαία μέτρα και να επιδείξει την μέγιστη δυνατή επιμέλεια και υπευθυνότητα. Επειδή όμως υπάρχουν οι επιστήμονες για να σχολιάσουν την σοβαρότητα της κατάστασης, σκέφτηκα ότι ο καταλληλότερος για να σχολιάσει την κορωνοκατάσταση και την καραντινοκατάσταση 2 είναι ο  Έλληνας μαέστρος του χιούμορ που μας κάνει να πεθαίνουμε  στα -πικρόχολα- γέλια και του τα συγχωρούμε όλα.  

Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση που βιώνουμε μέσα από τα σκίτσα του αρκά..με στόχο να χαμογελάσουμε λιγάκι παρά την σοβαρότητα της κατάστασης.

Στιγμιότυπο 2020-11-06, 2.40.24 πμ

covid

 

covid arkas
covid era

covid

 

covid
Aς μείνουμε σπίτι, ας μείνουμε επιμελείς, ας μείνουμε υπεύθυνοι για να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία αλώβητοι για ακόμη μια φορά. Μένουμε σπίτι και μειώνουμε τις κοινωνικές μας επαφές, παραμένουμε εστιασμένοι στο εδώ και τώρα, ενημερωνόμαστε με μέτρο και από αξιόπιστες πηγές, αναπτύσσουμε τη δημιουργικότητα μας και  ζητάμε βοήθεια αν αντιμετωπίζουμε συναισθήματα δυσφορίας και πάντα φοράμε μάσκα.

Αλεξάνδρα