CAPITAL CONTROL ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..ΟΧΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!

capital control
Οι τελευταίες μέρες μόνο καλοκαίρι, ξεγνοιασιά και χαλάρωση δε θυμίζουν για τους περισσότερους από εμάς. Η χώρα μας βρέθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου οικονομικού-πολιτικού-κοινωνικού ενδιαφέροντος λόγω της οικονομικής ύφεσης που υφίσταται τα τελευταία χρόνια. Από κάθε άποψη, είμαστε στη στρόφιγγα των εξελίξεων σχετικά με την τύχη της χώρας μας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. Η κατάσταση έφερε στην επιφάνεια εικόνες και μνήμες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ίδιοι εχθροί, οι ίδιες συμμαχίες, ο ίδιος στόχος! Ο κυριότερος η ”διάλυση” της χώρας μας, στόχος που δεν εσωκλείεται απόλυτα σε οικονομικό επίπεδο. Δοκιμαστήκαμε και δοκιμαζόμαστε σε θέματα αντοχής, διαπραγμάτευσης, υπομονής και συνοχής. Ένας λαός απέναντι σ’ένα αδυσώπητο τείχος, που δε φαίνεται να γκρεμίζεται τόσο εύκολα. Η καθημερινότητά μας σίγουρα συνέχισε να γίνεται όλο και δυσκολότερη και σ’ αυτές τις δυσκολίες προστέθηκε από τη μια ο φόβος για την επόμενη μέρα και από την άλλη ο πατριωτισμός για να σώσουμε ο,τι απέμεινε, την αξιοπρέπειά μας!
 Ακόμα και οι πιο αδαείς άρχισαν να γίνονται οικονομολόγοι και να εκτιμούν την κατάσταση. Μάθαμε να χρησιμοποιούμε διεθνισμούς, όπως capital control και Grexit και το χειρότερο είναι πως έγιναν αναγκαστικά αναπόσπαστοι όροι της ζωής μας. Μπροστά σε ένα τραπεζικό-οικονομικό σύστημα που ρημάζει, άρχισε να ρημάζει και η καθημερινότητά μας. Ξεχάσαμε πως είμαστε άνθρωποι και βυθιστήκαμε στον ορυμαγδό της προπαγάνδας, της ιδιοτέλειας, της απελπισίας. Χάσαμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στους κυβερνώντες, στους συνανθρώπους μας. Κλειστήκαμε για άλλη μια φορά στο καβούκι μας από ανασφάλεια, από θυμό, από φόβο, από θλίψη για την κατάληξη της χώρας μας. Δικαιολογημένα, δεν υπάρχει αμφιβολία! Όμως δεν είμαστε λαός που υποτάσσεται τόσο εύκολα, που παραδίνεται αμαχητί και που συμπράττει με τον εχθρό. Μάθαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της πορείας μας ως λαός, να δίνουμε μάχες αδιάσπαστοι και να τιμάμε την ιστορία και τους προγόνους μας!
 Βίωσα και εγώ αυτό το τραυματικό σοκ των τελευταίων εξελίξεων και δε θα κρύψω πως φοβήθηκα για το μέλλον της πατρίδας μας, πως θύμωσα με όσους μας έφεραν σε αυτήν τη θέση, πως απογοητεύτηκα οικτρά και ένιωσα ανασφάλεια για ο,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ωστόσο, πήρα βαθιά ανάσα και είπα θα συνεχίσω να ζω, να αναπνέω το δροσερό αεράκι του τόπου μου, να χαίρομαι τις ομορφιές της πατρίδας μου! Capital control μπορεί να υπάρχει για αρκετό καιρό ακόμα, η ζωή όμως δεν περιμένει να κοπάσει η θύελλα, εξακολουθεί! Η μόνη συμβουλή που θα μπορούσα να σας δώσω ως αντίδοτο των ημερών που ζούμε είναι να επενδύσουμε όλοι μας συναισθηματικά! Να επενδύσουμε στους ανθρώπους, στις στιγμές, εκεί που δεν υπάρχει έλεγχος, όριο, φόβος! Δε θα μας στερήσει κανείς αυτό το δικαίωμα! Έχουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τον καταγάλανο Ελληνικό ουρανό και τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας που δε βρίσκονται σε κρίση! Ας τα χαρούμε με την ψυχή μας! Είναι δικά μας και είναι Ελληνικά!

 Είναι στη φύση μας να αντέχουμε ως λαός, ξέρουμε να ανεβαίνουμε τους δύσβατους δρόμους και ενωμένοι να κατακτούμε την κορυφή! Η δειλία και ο φόβος είναι για τους αδύναμους! Ας μη χάσουμε λοιπόν την αισιοδοξία μας, το χαμόγελό μας και τη θετική μας σκέψη! Η ζωή είναι εδώ κάθε ώρα, είτε έχουμε capital control και κρίση, είτε όχι! Πρέπει να τη ζούμε, να γεμίζουμε τις στιγμές μας με ανθρώπους και συναισθήματα. Δεν υπάρχουν όρια σε αυτά τα δυο! Ας μην αφήσουμε την κρίση να επεκταθεί σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Φυσικά και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ανεπηρέαστοι, αλλά πρέπει να παραμείνουμε με κάθε τρόπο Άνθρωποι, με συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες και ιδανικά! Εκεί πρέπει να επενδύσουμε, στις σίγουρες σταθερές σχέσεις, σε όσα έχουμε απλόχερα και δεν κοστίζουν, στην ίδια μας την Πατρίδα! Το οφείλουμε στους προγόνους μας, σε εμάς τους ίδιους και στις επόμενες γενιές! Για να εξακολουθήσει η ιστορία να αναφέρεται σε εμάς ως”ήρωες”!
Ακριβή Σαχνίκα

Leave a Reply