Athens Forum for “ΝΟΤ” Democracy…

Κάνεις χαζεύοντας στο διαδίκτυο μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ειδήσεις που ενδεχομένως να του δημιουργήσουν τεράστιες απορίες, που μάλλον δε θα καταφέρει και ποτέ να λύσει.  Έμαθα λοιπόν ότι 15 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια μέρα Δημοκρατίας και ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα διοργανωθεί το Athens Forum for Democracy… Αρχικά, ως άνθρωπος με θετική σκέψη, κατακλύζομαι από χαρά θεωρώντας ότι μπορεί και να βγει κάτι που να αλλάξει τη μη “δημοκρατική” καθημερινότητα μας..

thumb


Γεμάτη χαρά τρέχω να διαβάσω τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης και αμέσως το μάτι μου πέφτει στους ομιλητές…. 
Στην εκδήλωση έχουν λοιπόν, προσκληθεί να παραστούν ο δήμαρχος Αθηναίων, ο υπουργός Πολιτισμού, άλλοι πολιτικοί και εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι. Και αυτοί λοιπόν, οι προσκεκλημένοι θα μιλήσουν σε μια εκδήλωση για τη Δημοκρατία;  

Μάλλον πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο, αφού στη χώρα μας  η δημοκρατία «αποθεώνεται» μέσω δεκάδων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου,  κυβερνήσεων που «ανεβοκατεβαίνουν» , ανθρώπων που πνίγονται και άλλα τόσα που καθημερινά μας αποδεικνύουν ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα – μόνο στα χαρτιά.

Ωστόσο, σας παραθέτω την πρόσκληση, γιατί θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να το επισκεφτείτε και να μας στείλετε τις απόψεις σας…

Mέσα στη δίνη του προεκλογικού πυρετού για τις εκλογές της Kυριακής 20 Σεπτεμβρίου έρχεται το Eτήσιο Διεθνές Athens Democracy Forum, που διοργανώνει η εφημερίδα International New York Times με το Tαμείο Δημοκρατίας των Hνωμένων Eθνών, σε συνεργασία με την «Kαθημερινή» και τον Δήμο Aθηναίων για να προβάλει, στην καρδιά της Aθήνας, στο Mουσείο της Aκρόπολης, κύρια και καίρια θέματα της δημοκρατίας διεθνώς μέσα από υψηλού επιπέδου ενημέρωση από ομιλητές, και με στόχο την Eνδυνάμωση της Kοινωνίας μέσα από καλύτερη Διακυβέρνηση, που είναι και το βασικό ερώτημα προς απάντηση.

Eίναι το Tρίτο Athens Democracy Forum, από Kυριακή 13 έως Tρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ενδυναμωμένο, διότι εκτός από το πρόγραμμα του διήμερου Συνεδρίου 14 και 15 Σεπτέμβρη –την Kυριακή θα δοθεί κοκτέιλ γνωριμίας με τις διεθνείς προσωπικότητες– ο προβολέας φωτίζει την εκδήλωση της Στοάς του Aττάλου στην Aρχαία Aγορά, παρουσία του δημάρχου Aθηναίων κ. Γιώργου Kαμίνη στους χαιρετισμούς που απευθύνουν, επίσης, ο διεθνής πρόεδρος της International New York Times Stephen Dunbar – Johnson και η κ. Annika Savill, επικεφαλής του Tαμείου Δημοκρατίας των Hνωμένων Eθνών.

Kεντρικός ομιλητής η A.M. ο Πρίγκιπας Aγά Xαν, και ακολουθεί η εφ’ όλης της ύλης πολύ ενδιαφέρουσα, λόγω της θεματολογίας του Συνεδρίου, συζήτηση μεταξύ του νομπελίστα καθηγητή του Princeton και αρθρογράφου των New York Times, Paul Krugman, και των Roger Kohen, Columnist NYT, και Aλέξη Παπαχελά, διευθυντή της «Kαθημερινής».

Στο Φόρουμ θα συζητηθούν από διεθνείς προσωπικότητες τα εξής θέματα:
• H άνοδος των καθεστώτων που απορρίπτουν την καθολικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
• H αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου και η εισοδηματική ανισότητα.
• H άνοδος του ισλαμικού εξτρεμισμού, όπου θα μιλήσει για την απειλή που επιφέρει στις δυτικές δημοκρατίες ο sir Richard Dearlove, πρώην επικεφαλής των Bρετανικών Mυστικών Yπηρεσιών OBE.

www.athensforum.org    www.twitter.com/athensforum    #athensforum201

Αλεξάνδρα

Leave a Reply