ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ…

friends
ΓΙΑΤΙ…είναι η δεύτερη οικογένεια μας. Ερχόμενοι στη ζωή ανήκουμε ήδη σε μια οικογένεια που μας αγκαλιάζει, στην πορεία όμως βρίσκουμε άλλη μια οικογένεια, τους φίλους μας, που έχει ανοιχτή την αγκαλιά της το ίδιο, ίσως και περισσότερο. Εκεί ανήκουμε διπλά γιατί το επιλέγουμε, το νιώθουμε, είμαστε εκεί συνειδητά και μένουμε εκεί επειδή μας δένουν όχι το αίμα και η συγγένεια, αλλά τα κοινά βιώματα, τα κοινά συναισθήματα, η αμοιβαία εκτίμηση και ο σεβασμός. Στους φίλους σου μπορείς να βρεις τη στοργή και τη ζεστασιά που έχεις ανάγκη χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς να νιώσεις καμία υποχρέωση. Είσαι μαζί τους, ζεις μαζί τους γιατί το θέλεις, γιατί το ζητάς, γιατί σου βγαίνει φυσικά και αβίαστα και όταν είσαι μακριά τους κάτι σου λείπει, ένα κομμάτι του εαυτού σου!

ΓΙΑΤΙ…είναι το καταφύγιο μας. Στην πρώτη δυσκολία, μικρή ή μεγάλη, η πρώτη επαφή που θα ψάξεις, η πρώτη επαφή στις κλήσεις σου θα είναι αυτή των φίλων σου. ‘Οσο μικρό ή μεγάλο είναι το πρόβλημα σου, όσο σημαντικό ή πιο αντιμετωπίσιμο, όσο λογική ή παράλογη είναι μια ανησυχία σου, αυτοί είναι εκεί, αναμένουν στο ακουστικό τους, ή αν είναι εφικτό έχουν φτάσει το γρηγορότερο δυνατό στην πόρτα σου χτυπώντας επίμονα το κουδούνι, ακούγοντας εσένα με υπομονή και δίνοτας σου λύση με επιμονή και λογική, ενώ δε λείπει και ο χιουμοριστικός σχολιασμός που αλαφραίνει το βαρύ κλίμα! Έχουν το ταλέντο να σε καθυσηχάζουν και να σου μικραίνουν τα προβλήματα με έναν μαγικό τρόπο, υπενθυμίζοντας σου ότι όπως και να έχουν τα πράγματα αυτοί είναι μαζί σου και ότι έχεις παραπάνω δυνάμεις και ικανότητες από όσο εσύ πιστέυεις!

ΓΙΑΤΙ…είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Σε κάθε τρέλα, κάθε παρόρμηση, κάθε αστεία στιγμή, κάθε παράτολμη πράξη, κάθε στιγμιότυπο που χαρίζει άφθονο γέλιο και σε γεμίζει με την απορία <<πώς το έκανα εγώ αυτό; >>  η απάντηση είναι μία : το έκανες γιατί το κάνατε ΜΑΖΙ! Οι στιγμές είναι πολλές, οι λεπτομέρειες ανατριχιαστικές, θα μείνουν για πάντα μεταξύ σας και θα κρύβονται πίσω από το συνωμοτικό σας βλέμμα ενώ η εξίστορηση τους θα γεμίζει τα βράδια που μαζεύεστε και αράζετε στον αγαπημένο σας καναπέ  δίνοντας σας ιδέες για νέες περιπέτειες.

ΓΙΑΤΙ…είναι κομμάτι του εαυτού μας. Όλα αυτά που σε δένουν με έναν φίλο είναι πολλά περισσότερα από την παρέα, από τον καφέ και το ξενύχτι. Είναι βαθιά και ανιδιοτελής αγάπη, κατανόηση και ουσιαστική επικοινωνία. Οι άνθρωποι διαφέρουν, είναι σαν μικρά κομμάτια από παζλ, και όταν ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, σχηματίζεται ένα όμορφο τοπίο, μια όμορφη φωτογραφία που καθώς την κοιτάς ξεχνάς ότι κάποτε ήταν μικρά, αταίριαστα μεταξυ τους κομμάτακια και αυτό που μετράει στο τέλος είναι η μία και μοναδική εικόνα. Αυτό είναι η φιλία, ένα περίπλοκο και ταυτόχρονα πανεμορφο παζλ και οι φίλοι είναι τα κομμάτια του!

Σίγουρα ο καθένας μπορεί να βρει και να προσθέσει άπειρους ακόμα λόγους γιατί όταν η αγάπη είναι μεγάλη, η λίστα είναι ατελείωτη!

Ελένη Παπαϊωάννου