Φάκελος Προορισμοί : Σουλατσάροντας στην Μύκονο

Για κάποιους είναι απλά το νησί των ανέμων, για μένα είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός.. 

 Η Μύκονος..είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους όπου και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στην Δυτική πλευρά του νησιού. Κατά την Μυθολογία το νησί πήρε το όνομα του ήρωα Μυκόνου,γιο του Απόλλωνα και της νύμφης Ροιούς- απογόνου του Διονύσου. Η Μύκονος μάλιστα ήταν από τα πρώτα νησιά που αναπτύχθηκε τουριστικά στην Ελλάδα αλλά και το πρώτο νησί που αποδέχτηκε τους ομοφυλόφιλους.

nhsiii

Ας αφήσουμε όμως την Ιστορία και ας τρέξουμε για βουτιές στις παραλίες του νησιού.. 

** Super Paradise η αλλιώς Πλιντρί: Η διασημότερη ίσως παραλία του νησιού καθώς τα τρελά- ξέφρενα πάρτυ που γίνονται εκεί την έκαναν τον σημαντικότερο πόλο έλξης για το νεανικό κοινό.

**Paradise Beach : Ωραία και πολυσύχναστη παραλία . Εκεί μάλιστα θα συναντήσουμε το γνωστό Tropicana Beach Bar καθώς και δύο από τα διασημότερα club του νησιού  το Paradise και το Cavο Paradiso.

super-para

**Ψαρού: όμορφη, κοσμική και οργανωμένη παραλία με πολλά θαλάσσια σπορ. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η παραλία αυτή μαζεύει όλους τους επώνυμους του νησιού.

**Καλό Λιβάδι: Άλλη μια όμορφη και πολύ δημοφιλής παραλία στο νότιο μέρος του νησιού. Είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες σε μήκος αλλά και πλάτος.

 

psarou-kalo

 

**Πάνορμος: H No1 παραλία που τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερο το ελληνικό κοινό. Στην παραλία δεν θα βρείτε ξαπλώστρες παρά μόνο μαξιλάρες, πράγμα που την κάνει ιδιαίτερη. Να σημειωθεί βέβαια ότι η παραλία αυτή είναι απομακρυσμένη και μπορείτε να φτάσετε εκεί μόνο με δικό σας μέσο.

**Παράγκα: όμορφη, μικρή παραλία με ωραίο τοπίο. Στην παραλία επίσης λειτουργεί ένα από τα πιο οργανωμένα κάμπινγκ του νησιού.

newwww

 

**Ορνός: Μία από τις πιο πολυσύχναστες και “οικογενειακές ” παραλίες του νοτιοδυτικού τμήματος του νησιού.

ornos

Άλλες παραλίες που θα βρείτε στο νησί είναι : Αγ, Ιωάννης, Αγ. Στέφανος, Αγράγι, Ελιά, Λια, Καλαφάτης, Κορφος, Μεγάλη Άμμος, Μερσίνη, Πλατύς Γυαλός,Φτελιά, Φωκός και Κάπαρη

 

Η κοσμοπολίτικη όμως Μύκονος φημίζεται και για την έντονη νυχτερινή ζωή της, η οποία θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη.

benetia

**Rock n’ Roll : Βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Κυριακής το οποίο συνεχίζει την πετυχημένη Κολωνακιώτικη συνταγή του.

**Άρωμα Bar: Βρίσκεται στο κέντρο της Μυκόνου. Θεωρείται μάλιστα το τελειότερο σημείο για να κάνεις περατζάδα στα Ματογιάννια, ενώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από το πρωί.

**Cosi : Δίπλα από το Aroma, το Cosi  είναι πλέον το No1 στέκι Ελλήνων αφού μετά της 3 μας ξεσηκώνει με  καινούργιες και παλιές ελληνικές επιτυχίες

**Queen of Mykonos : Η Βασίλισσα της Μυκόνου, ένα “ποιοτικό” μαγαζί που σερβίρει σαμπάνιες, κοκτέιλ και premium ποτά.

**Άστρα: Αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονται το νησί

**ODE ή αλλιώς η παλιά Αίγλη της Μυκόνου : Αποτελεί σημείο συνάντησης όχι μόνο για ποτό αλλά και για καφέ αφού είναι ανοιχτό από της 10 π.μ.

 ** Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη Χώρα είναι η Μικρή Βενετία. Εκεί θα συναντήσουμε το Scarpa το οποίο είναι ανοιχτό από το πρωί  και το Caprice of Mykonos, μαγαζιά τα οποία φημίζονται για τα καλύτερα και πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ τους όπως το Woo-Woo

woo woo

coctail

 

**Guzel: Είναι συνώνυμο της νυχτερινής διασκέδασης του νησιού, το πιο γνωστό  ‘after’ μαγαζί.

** JackieO’  Bar : το γνωστό στέκι των ομοφυλόφιλων

**Άλλα μαγαζιά είναι το Cabaret & 4711 (γνωστά καθώς φιλοξενούν Έλληνες καλλιτέχνες), Θαλάμι, Galleraki και Semeli 

 

Για τους λάτρεις του Καλού φαγητού οι επιλογές είναι πολλές…

Αν βρίσκεστε στην Ψαρού, υπάρχει το πολύ γνωστό Nammos Restaurant by the Sea .Στο Καλό Λιβάδι θα συναντήσετε το Solymar ενώ στον Orno συνεχίζει το Kuzina. Στην Παράγκα θα βρείτε το Kalua και στον Πάνορμο το Panormos Beach Restaurant Bar.

Αν θέλετε όμως να απολαύσετε το φαγητό σας το βράδυ, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι από την Χώρα του Νησιού. Μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια είναι το Interni Restaurant ,το Catari Ristorante Italiano,το Mamalouca Eat Local το ανακαινισμένο Remezzo,το Koursaros Restaurant και το  Sea Satin Market.

Αυτές είναι ορισμένες από τις ακριβές επιλογές του νησιού. Δεν θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε το περίφημο σουβλάκι  του jimmy που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας.

 

Ας κάνουμε όμως και μία βόλτα στην Χώρα… τα στενά γραφικά σοκάκια του νησιού ειδικά στα Ματογιάννια είναι γεμάτα με μαγαζιά που φιλοξενούν από γνωστές μάρκες ένδυσης και αξεσουάρ μέχρι έργα τέχνης .

 

11421444_10207311046636268_1776739821_n

Και κάπως έτσι η βόλτα μας στο νησί των ανέμων έφτασε στο τέλος της…

Και να θυμάστε… Όρεξη να υπάρχει και η Μύκονος πάντα ανταμείβει… 

kk

Αγγελική Ντέμου

Leave a Reply