Σουφλέ Σοκολάτας

Ας βαφτίσουμε τη σημερινή ημέρα -free day –

Μια μέρα όλο γλύκα λοιπόν….για τους λάτρεις της Σοκολάτας…

“Λίγη ιστορία…
Το 600 μ.Χ. οι μάγια μεταναστεύουν στη χερσόνησο του Γιουκατάν που είναι το σημερινό Μεξικό μεταφέροντας μεταξύ άλλων και τη καλλιέργεια κακάο με τη όποια ασχολούνται αιώνες . Με αυτό το τρόπο αρχίζει να διαδίδεται η καλλιέργεια των κακαόδεντρων. Άλλωστε και η ετυμολογία της λέξης συνδέεται με τους μάγια αφού η σοκολάτα προέρχεται από το oxcart που στη διάλεκτο τους σημαίνει θόρυβος. Η Ισπανία γίνεται η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που γνωρίζει τη σοκολάτα και η ιστορία συνεχίζεται όταν καθιερώνεται στη γαλλική αυλή το 1615. Το 1663 η εκκλησία της Ρώμης που μέχρι τότε είχε αποκηρύξει τη κατανάλωση της σαν αμαρτία τη νομιμοποιεί και αρχίζει η σκληρή διεκδίκηση του μονοπωλίου εμπορίου της. Εργοστάσια σοκολάτας δημιουργούνται πρώτα σε ΗΠΑ, Βαρκελώνη όπως και σε Ελβετία με τους Ελβετούς να είναι ακόμα και σήμερα πρωτοπόροι στη επεξεργασία της σοκολάτας.”

Για αυτούς  που προτιμούν λοιπόν…’’γλυκιές’’ συντροφιές προτείνουμε ένα σουφλέ σοκολάτας με ζεστό γλάσο…

 

γλυκά.freeminds

Για το κέικ και το γλάσο θα χρειαστούν:

1 πακέτο ζάχαρη άχνη

1 πακέτο φαρίνα

1 πακέτο κακάο

2 πακέτα βιτάμ

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κουτ. του γλυκού σόδα

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 αβγό

 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα μικρού σχετικά μεγέθους ζεσταίνω 1 ποτήρι νερό και λιώνω το 1 πακέτο βιτάμ. Έπειτα προσθέτω 4 κουταλιές της σούπας κακάο, ανακατεύω και τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά να γίνουν ένα μείγμα για 5 λεπτά.

Σε μία λεκάνη αναμειγνύω 1 κούπα ζάχαρη άχνη και 1 κούπα φαρίνα, προσθέτω τη σόδα και την κανέλα και ενώνω με το μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύω συνεχώς και προσθέτω 1 χτυπημένο αβγό και 1/2 γιαούρτι. Το μείγμα τοποθετείται σε βουτυρωμένο πιρέξ και ψήνεται στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Για το γλάσο χρησιμοποιώ στην ίδια κατσαρόλα το υπόλοιπο γιαούρτι με 4 κουταλιές βιτάμ και 4 κουταλιές κακάο. Σε χαμήλη φωτιά συμπληρώνω με 1/2 της κούπας ζάχαρη άχνη και το γλάσο σερβίρεται πάνω στο ζεστό κέικ μόλις βγει από τον φούρνο.

 

Tips:

Προσοχή στη ζάχαρη, στο κακάο και στο αλεύρι, θα πρέπει να κοσκινιστούν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε ώστε να αποφευχθούν τυχόν συσσωματώματα.

Για τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες, που δεν φοβούνται τις θερμίδες, μία μπάλα παγωτό βανίλια συνοδευτικά συστήνεται ανεπιφύλακτα….!

 

Φαίνεται χρονοβόρο αλλά η γεύση θα σας ανταμείψει!

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply