Σουλατσάροντας στις στοές και στις πύλες του Χανδακα…

Η ιστορική διαδρομή της πόλης που αποτέλεσε το σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών αποτυπώνεται σε ένα εντυπωσιακό βίντεο από τον Δήμο Ηρακλείου.
freeminds

Στην ανάδειξη των μνημείων και της ιστορικής κληρονομιάς του Ηρακλείου με την αμεσότητα ενός εντυπωσιακού βίντεο προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου.

Μέσα από ένα ονειρικό ταξίδι στη μακραίωνη ιστορία του Ηρακλείου, μέσα από τις Πύλες, τις στοές και τις χαμηλές πλατείες των Τειχών αναδεικνυονται τα μνημεία και η ιστορική κληρονομιά του Ηρακλείου. Η περιήγηση όμως δεν είνα  απλά μια παρουσίαση των μνημείων αλλά μια εικονική  περιήγηση, που συμπεριλαμβάνει εικόνα, ήχο και χορό, καλλιτεχνικά και αισθητικά άρτια.  Με κάθε πλάνο ταξιδεύεις στις πύλες του Χάνδακα. Περνάς από τις σκοτεινές θολοσκεπείς στοές, που οδηγούσαν στις χαμηλές πλατείες, με τις εντυπωσιακές κανονιοθυρίδες …..
Ταξιδέψτε και εσείς παρακολουθώντας το βίντεο 

 

Οι συντελεστές του βίντεο
Τα γυρίσματα για την υλοποίηση του μοναδικού αυτού βίντεο πραγματοποιήθηκαν στις Πύλες Ιησού, Παντοκράτορα, Αγ. Γεωργίου, στις στοές και τις χαμηλές πλατείες του Προμαχώνα Βιτούρι και Μακάσι.
Το βίντεο, γυρίστηκε στο πλαίσιο του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΟΣΑΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» που υλοποιείται από το Δήμο Ηρακλείου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007 -2013».
Τη σκηνοθεσία έκανε ο Βαγγέλης Καλαϊτζής. Συμμετέχουν η Όλια Λυδάκη, ο Κωνσταντίνος Τσακιρέλης και η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «Εχταγή» που απαρτίζεται από τους: Ιωάννα Βασάκη, Σύλια Καρφοπούλου, Θοδωρή Σούκα, Εβίτα Τσακαλάκη και Αρετή Χαλκιαδάκη.

 

Leave a Reply