“Όλα τα κομμάτια μαζί”

Η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε, στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας, η δημοσιογράφος, υπεύθυνη του Ράδιο 9,84, Μαίρη Καριωτάκη καταπιάνεται με το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα του αυτισμούΟ αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή, που εμποδίζει τον άνθρωοπο από παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα να έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά.

“Όλα τα κομμάτια μαζί”  είναι μια  ταινία, που παρουσιάστηκε στο Σπουδαστικο Πανόραμα του 37ου Φεστιβάλ της Δράμας,με τη σκηνοθεσία να υπογράφει η Ρένα Σκουρογιάννη, σκηνοθέτιδα και υπεύθυνη δημιουργικού της “ΚΡΗΤΗ TV”. 

freeminds

Μια παρέα, μια καφετέρια, μια φλυτζάνια, χίλια κομμάτια… Η ταινία αποτελεί ένα στιγμιότυπο από την καθημερινότητα του Βασίλη, ενός φοιτητή που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και παλεύει με τις φοβίες και τις εμμονές του. Το στιγμιότυπο αυτό αποτελεί ένα απο τα χιλιάδες παρόμοια καθημερινά στιγμιότυπα που βιώνουν άτομα που πάσχουν από την ίδια νόσο.  Παλεύει να σταθεί σε μια κοινωνία που δεν χαρίζεται στην διαφορετικότητα. Δίπλα του, όχι στον ίδιο βαθμό όλοι, οι φίλοι του που αποτελούν και τα κομμάτια του παζλ.

Παρακολουθήστε την ταινία που ακολουθεί…

  

Παίζουν αλφαβητικά:
Ίαν Αβτζιγιάννης
Μάνος Ηλιόπουλος
Κέλυ Καλουτά
Γιάννης Κορναράκης
Δέσποινα Παπαλεωνίδα
Ελένη Σαάπογλου
Γιώργος Χριστόφας
Στο ρόλο του Βασίλη ο Πάνος Ιωαννίδης
Εικονολήπτες (αλφαβητικά)
Προκόπης Μεριάνος
Μανώλης Παπαδάκης (ράφτης)
Νίκος Χαλικιαδάκης

Λήψη ήχου
Μάνος Κωνσταντουλάκης

Ηχοληψία-μιξάζ
Μάνος Μπινιχάκης

Επεξεργασία εικόνας
Νίκη Τουτουντζάκη

Τεχνική υποστήριξη
Μαρίνος Μαυρίδης

Τίτλοι
Ιωσήφ Κουνδουράκης

Μουσική
Μάνος Παπαδάκης

Σκηνοθεσία
Ρένα Σκουρογιάννη

Σενάριο-Παραγωγή
Μαίρη Καριωτάκη

Ειδική επιστημονική συνεργάτις
Μαρία Ρουσοχατζάκη

Υπέροχα μηνύματα μπορούν να δοθούν με τον πιο καλλιτεχνικό τρόπο. 

Αλεξάνδρα..

Leave a Reply