Φίλε οδηγέ!!

Μιλώντας για επαναστάσεις, αλλά αφήνοντας στην άκρη για λίγο τα πολιτικά και τις ιδεολογίες… Η επανάσταση που εγώ λέω: “μικρές χαρές της ζωής”  και πίστεψε με μπορεί να σε κάνουν σχεδόν ευτυχισμένο.

Lifes pleasures

Φίλε οδηγέ! !(κλεμμένο, άσχετο αλλά τραβάει την προσοχή..)
Κλείσε τον υπολογιστή, σήκω από τον καναπέ και βγες απ’το σπίτι. Η ζωή είναι έξω. Η’ και μέσα δηλαδή με μουσική καλή παρέα και επιτραπέζια. Αλλά μιας που το θερμόμετρο στους 30 βαθμούς, το καλοκαίρι περιλαμβάνει μπαλκόνι και homemade κοκτέιλ. Κατά τα άλλα καλή η τεχνολογία ωραία και η καινούργια σου τηλεόραση πλάσμα 42 ιντσών, αλλά ΞΥΠΝΑ..

Φίλοι, βόλτες, φασαρία, καθαρός αέρας. Περπάτα! Άσε, το αυτοκίνητο, το 608 ακόμα και το μέτρο. Κάνε μια βόλτα στην Πλάκα, στην Ακρόπολη. Φάε και παγωτό. Μόνος ή με παρέα. Τώρα αν δεν μένεις στην Αθήνα, όλο και καμία θάλασσα ή ένα ποταμάκι θα έχεις εκεί κοντά. Το παγωτό πάντα μέσα στο πλάνο. Κάτσε και άκου τους περαστικούς. Αυτό που ακούς μια φράση μιας ολόκληρης συζήτησης και προσπαθείς να καταλάβεις ή ακόμα χειρότερα καταλήγεις σε ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα γι’αυτόν που μόλις πέρασε. True story!! Αν βαριέσαι το περπάτημα και δε σ’έπεισα ανέβα στην ταράτσα. Πάρε και κρασί και κάτσε να κοιτάς τον ουρανό. Μετά τα 5 πρώτα λεπτά, που θα νιώθεις κάπως  και λίγο ” Τι κάνω εγώ τώρα εδώ;”.. Θα ξεφύγεις. Οι πιο παραγωγικές σκέψεις έρχονται με θέα.

Άκου ραδιόφωνο. Καλό το youtube, αλλά προβλέψιμο. Μη σου πω, ότι ξέρεις από πριν τι τραγούδια θα βάλεις και με ποιά σειρά. Πάτα το ON βάλε σταθμό που σου αρέσει όλο και κάτι θα έχουν να σου πουν αυτοί, οι κύριοι που μιλάνε και βάζουν μουσική. Και αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις αυτό το τραγούδι που σου αρέσει το ακούς κάπου έξω μια φορά, αλλά δεν ξέρεις πως το λένε.

Και τέλος κάνε καμία τρέλα. Όσο κι αν μεγάλωσες σίγουρα δε μεγάλωσες αρκετά. Σταμάτα να βάζεις στοίχημα στο τάβλι τον καφέ. Ο χαμένος κάνει βόλτα στο τετράγωνο και τραγουδάει ” Μια ωραία πεταλούδα” ( με πιτζάμες). Γιατί οι περαστικοί σε ξέρουν κι από χτές;

 Η ζωή είναι παιχνίδι…

Βάλε τους κανόνες σου και παίξε.
Βρες τις μικρές χαρές της ζωής!

Σταυρούλα Κουλίτση

Leave a Reply