Φάκελος Σειρές [Πιλότοι #2: Άσε το Gotham και δες How to Get Away with Murder]

Οι νέες σειρές για το Φθινόπωρο-Χειμώνα του 2014 είναι πλέον μέρος της ζωής μας. Εγώ θέλω να κάνουμε μια σύγκριση στο πολυαναμενόμενο Gotham και στο How to Get Away with Murder που για μένα είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε καινούριο. Θα μιλήσω μόνο για τους πιλότους γιατί η πρώτη εντύπωση μετράει πολύ.

Gotham

GothamCharacters

Το τι ακριβώς θέλει να μας πει το Gotham δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Ο πιλότος ήταν ενδιαφέρων αλλά θα έλεγα κάπως μη συγκεκριμένος. Γενικά η σειρά ασχολείται με την εγκληματικότητα στο Gotham City αρκετά χρόνια πριν εμφανιστεί ο Batman. Συγκεκριμένα ξεκινάει με τη -λίγο πολύ γνώστη από το Batman Begins του Christopher Nolan- σκηνή της δολοφονίας του ζεύγους Wayne μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιού τους -και μετέπειτα Batman- Bruce. Στον βασικό ρόλο ο James Gordon νέος αστυνομικός με πείσμα φιλοδοξία να πατάξει το έγκλημα σε μια πόλη της οποίας τα κύρια συστατικά είναι η διαφθορά και η βία. Όλα αυτά ενάντια στη μαφία που φυσικά στηρίζεται υπόγεια από την αστυνομία. Παράλληλα βλέπουμε γνωστούς «κακούς» , ήρωες της DC σε μικρή ηλικία όπως ο Penguin,η Catwoman και ο Γρίφος. Η σειρά θα εστιάσει στη Gotham; Στον Gordon; Στην εξέλιξη των «κακών» ; Δεν έχω απάντηση. Σίγουρα ένα από τα καλά στοιχεία είναι η «γκρίζα» σκηνοθεσία που σου περνάει την ατμόσφαιρα του άγριου και βίαιου τοπίου η οποία βαδίζει στα χνάρια του Nolan. Και πολύ καλά κάνει.
Όσοι έχετε δει παρακάτω ίσως έχετε απαντήσεις στα τι-πως-γιατί. Εγώ όμως θα σας παραπέμψω στο επόμενο!

How to get Away with Murder
Ευφυέστατο!

MV5BMTk2MzE5Nzk4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjUxMjE3MjE@._V1_SY317_CR12,0,214,317_AL_Η Annalise Keating είναι συνήγορος υπεράσπισης με εξαιρετικό ταλέντο στην αθώωση ενόχων. Παράλληλα διδάσκει στη νομική ποινικό δίκαιο ή αλλιώς «Πώς να γλιτώσετε έχοντας κάνει φόνο».Ο πιλότος ξεκινά με 4 φοιτητές της που  προσπαθούν να ξεφορτωθούν ένα πτώμα. Στη συνέχεια μας γυρνάει τρείς μήνες πίσω στην πρώτη τους μέρα στο πανεπιστήμιο απ’ όπου και ξεκινάει η εξιστόρηση.
Η καταπληκτική Viola Davis (The Help, The Prisoners) είναι η μισή σειρά. Δυναμική, αδίστακτη, έξυπνη, επιβλητική. Εκβιάζει μάρτυρες, απατάει το σύζυγό της, χρησιμοποιεί τον εραστή της προς όφελος της. Οι φοιτητές της προσπαθώντας να κερδίσουν την εύνοια, την αποδοχή αλλά και μια θέση συνεργάτη δίπλα της ακολουθούν τα ίδια επικίνδυνα μονοπάτια. Έχουμε λοιπόν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και ένα concept μυστηρίου. Μια σειρά που μπορεί να μας οδηγήσει οπουδήποτε κι αυτό από μόνο του εξιτάρει το θεατή. Αν στα παραπάνω προστεθεί και η τελευταία σκηνή, όπου μαθαίνουμε την ταυτότητα του πτώματος και ο πιλότος απογειώνεται, έχουμε επίσημα μια από τις πιο δυνατές νέες σειρές. Όσοι έχετε δει παρακάτω ΞΕΡΕΤΕ!

Σταυρούλα Κουλίτση

Leave a Reply