Φάκελος Σειρές: Aκου Sons of Anarchy

sons-of-anarchy-season-4

Κατ’ αρχάς να ξεκινήσω με το ότι εννόειται πως δεν ήθελα να δω σειρά με μηχανές και γκανγκστεριά ούτε με τράβαγε η περιγραφή και οι κριτικές. Είδα τη σειρά γιατί μας είχε πρήξει η Μαρία με το Sons (!). Στα πρώτα τέσσερα επεισόδια δε, ήθελα να κόψω τις φλέβες μου από τη βαρεμάρα. Τέσσερα. Τα μετρούσα. Αλλά λέω δείξε εμπιστοσύνη στους φίλους, οι φίλοι ξέρουν. Ε και ήξεραν!

Φυσικά και κόλλησα και φυσικά και την είδα πολύ γρήγορα αλλά δε θα σταθώ σε αυτό. Όποιος έχει δει καταλαβαίνει αυτόν τον περίεργο τρόπο που το SOA σε εθίζει χωρίς να ξέρεις γιατί. Χωρίς να ξέρεις ποιόν συμπαθείς και ποιόν όχι δένεσαι με τους χαρακτήρες. Αυτό που θέλω να τονίσω όμως είναι η μουσική. Γενικά υπάρχει το concept τα περισσότερα επεισόδια προς το τέλος να έχουν σκηνές από του ήρωες με ένα τραγούδι από πίσω. Όπως επίσης η εκπληκτικά πορωτική μουσική επένδυση στο “πιστολίδι”. Αυτό που πραγματικά με έκανε να πατήσω παύση και να βάλω shazam είναι αυτό:

Είναι προς το τέλος του 6ου κύκλου. Μετά άρχισα να στεναχωριέμαι που δεν είχα σκεφτεί από την αρχή να κάνω μια λίστα με τα τραγούδια, πήγα στον κάδο ανακύκλωσης, επανέφερα ότι είχα από επεισόδια και άρχισα να τα βάζω ένα ένα, να πηγαίνω στην τελευταία σκηνή και αν μου άρεσε το τραγούδι το σημείωνα. Βέβαια εννοείται πως πρόσφατα είχα αδειάσει τον κάδο οπότε βρήκα περίπου 2μιση κύκλους. Μετά από όλη αυτή την ιστορία σκέφτηκα πως όλο και κάποιος θα έχει ασχοληθεί με αυτό, δεν περίμενε εμένα ο πλανήτης. Όποτε ως δια μαγείας βρήκα πως υπάρχει soundtrack και μάλιστα όχι μόνο ένα. Βέβαια ποτέ καμία λίστα-ξεκαθαρίσματος δεν είναι καλύτερη από αυτή που έχεις κάνει ο ίδιος αλλά θα αρκεστώ σε κάτι τέτοιο. Αυτή λοιπόν είναι μια μικρή λίστα που έφτιαξα ψάχνοντας. Αν δεν έχετε μια Μαρία στην παρέα και δε σας αρέσουν ούτε εσάς τα σύγχρονα γουέστερν, ίσως σας πείσει η μουσική. Πολύ από Black Keys, White buffalo, αλλά και διασκευές ηχογραφημένες αποκλειστικά για τη σειρά!

PLAYLIST: SONS OF ANARCHY

 

Επίσης επειδή έχω ένα θέμα με τους τίτλους αρχής δε μπορώ να μη σχολιάσω την εκπληκτική αυτή ιδέα:
Στον 3ο κύκλο μερικά επεισόδια είναι γυρισμένα στο Μπέλφαστ και οι τίτλοι αρχής σε αυτά είναι μια ιρλανδική εκδοχή του main theme!

Σταυρούλα Κουλίτση

Leave a Reply