Cheesecake λεμόνι!

cheese cake 2

Nομίζω όλοι χρειαζόμαστε κάτι δροσιστικό και ελαφρύ…
Η τέλεια επιλογή, λοιπόν για επιδόρπιο είναι το Cheesecake λεμόνι 

 Υλικά
για τη βάση:
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή digestive
  •  80 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
  • 1/2  λεμόνι, ξύσμα

για την κρέμα

  • 1 πακέτο(α) τυρί ρικότα
  • 1 πακέτο(α) κρεμώδες τυρί, τύπου Φιλαδέλφεια
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3  αβγά
  • λεμόνι, ξύσμα και χυμός                    

Διαδικασία
για τη βάση:

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα πατάμε με ένα κουτάλι. Σε μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να το κάψουμε. Το ρίχνουμε στο μπολ μας, όπως και το ξύσμα, ανακατεύουμε και ταυτόχρονα σπάμε ό,τι μπισκότο μας έχει ξεφύγει. 

Χωρίς να βουτυρώσουμε ή να αλευρώσουμε περνάμε το μείγμα για τη βάση μας σε μια φόρμα με κούμπωμα, κατά προτίμηση (διάμετρος 24εκ.) ή σε μια ταρτιέρα. Στρώνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα κουτάλι το μείγμα στον πάτο, ώστε να τον καλύψει καλά όλο, χωρίς να υπάρχουν κενά. Σκεπάζουμε τη φόρμα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να σκληρύνει λίγο για 30′.

για την κρέμα:

Όση ώρα περιμένουμε να σφίξει η μπισκοτένια βάση, ετοιμάζουμε πανεύκολα την κρέμα μας: Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε από τις συσκευασίες τους τους δύο τύπους τυριών. Στίβουμε και ξύνουμε το λεμόνι μας για το άρωμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα ή με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνουν πιο λεία τα τυριά μας. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και ξανα-ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και ρευστή κρέμα. 

images (1)Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο, χύνουμε μέσα την κρέμα των τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 25′-30′. Όταν ψηθεί το τσιζκέικ μας, έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα από πάνω κι έχει αποκτήσει ένα ζεστό χρώμα το γλυκό μας. Το αφήνουμε να κρυώσει κι όταν κρυώσει καλά το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. 

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ το και θα με θυμηθείτε!!!!
Κάθε φορά το αποτέλεσμα με εκπλήσσει….

Όσο για τη συνταγή την είχα αντλήσει από το Pastrychef.gr

Leave a Reply