Τα κοινόχρηστα ποδήλατα καταφθάνουν και στην Αθήνα !!

 

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στις αρχές του νέου έτους θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα τουλάχιστον 1.000 ποδήλατα τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τον καθένα από εμάς αλλά και για κάθε επισκέπτη .Θα υπάρχουν σταθμοί ποδηλάτων σε πλατείες, δίπλα σε σταθμούς μετρό, κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους αλλά και δίπλα από δημόσιες υπηρεσίες !

international2

Το γεγονός αυτό θα κατενθουσιάσει τους λάτρεις του ποδηλάτου καθώς  αποτελεί σημαντικό όφελος για την ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας η οποία λόγω του υπερπληθυσμού είναι ‘έντονα μολυσμένη. Εκτός από αυτό όμως στη σημερινή εποχή που η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη τι καλύτερο από τη χρήση ενός  ποδηλάτου ?Είναι γνωστό βέβαια πως εκτός από τα παραπάνω οφέλη το ποδήλατο αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέσα εκγύμνασης των κάτω άκρων καθώς βοηθάει στην καλή υγεία.

 

Κάτι όμως που σίγουρα δεν θα γνωρίζατε είναι ότι μια έρευνα του American Scientist έδειξε ότι οι συχνές εναλλαγές άσκησης του σώματος ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου. Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργοποίηση εκείνων των περιοχών του εγκεφάλου που ευθύνονται για το αίσθημα της ευχαρίστησης.

Ένα ουσιαστικό βήμα, λοιπόν για την υιοθέτηση της Πράσινης κουλτούρας ….

“Μια πόλη που οι ποδηλάτες  θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια, το κέντρο θα πάψει να ασφυκτιά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και  οι μετακινήσεις θα γίνονται ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.”

Ας εκμεταλλευτούμε το γεγονός και ας εντάξουμε όλη το ποδήλατο στον καθημερινό τρόπο κίνησης μας..

Ας ομορφύνουμε τη καθημερινότητα μας απλά με τη χρήση του ποδηλάτου!

Νίκη Μπαιλάκη

One thought on “Τα κοινόχρηστα ποδήλατα καταφθάνουν και στην Αθήνα !!

  • November 23, 2013 at 5:04 pm
    Permalink

    Νίκη, συγχαρητήρια για το άρθρο! το ποδήλατο όπως πολύ ορθά επισημαίνεις, βοηθάει στην ψυχική και σωματική υγεία και σίγουρα θα κάνει πιο ανθρώπινη την μετακίνηση εντός της Αθήνας και θα μειώσει το καυσαέριο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μεγάλο βαθμό. Είναι μια πρωτοβουλία που σίγουρα θα μεγαλώσει την επισκεψιμότητα από το εξωτερικό, ενώ αν συνδυαστεί και με ανάλογα έργα όπως ποδηλατόδρομους,πάρκα κτλ. θα αλλάξει όλη την μορφή της Αθήνας όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Ας καλωσορίσουμε λοιπόν τη νέα αυτή πρωτοβουλία και ας ευχηθούμε να είναι η αρχή και για άλλες τέτοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα!

Leave a Reply