Αφού μας ανοίξατε την όρεξη με τις λιχουδιές που μας στείλατε….
σας παρουσιάζουμε και σας δίνουμε τη συνταγή από το νικητήριο και αρκετά πρωτότυπο πιάτου διαγωνισμού μας…
Τάρτα λαχανικών σπιράλ
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
2 μελιτζάνες
2 κολοκύθια μεγάλα
2 καρότα
1 αβγό
2 κ.σ μουστάρδα
κρέμα γάλακτος 1/2 φλ.
5 φέτες τυρί τόστ
5 φέτες μπέικον
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύντε τα καρότα, κόψτε τα με ειδικό εργαλείο σε πολύ λεπτές μακρόστενες λωρίδες και βάλτε τα να βράσουν σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Πλύντε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και κόψτε τα με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες. Αραδιάστε τα σε ταψί, πασπαλίστε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώστε και ψήστε να μαλακώσουν καλά και να ψηθούν. Αφήστε όλα τα λαχανικά να κρυώσουν.
Βάλτε την σφολιάτα σε μια ταρτιέρα, απλώστε την καλά, βάλτε μια λαδόκολλα απο πάνω περιχύστε με ρύζι (για να μην φουσκώσει)και ψήστε στους 200 C μέχρι η σφολιάτα να πάρει ελαφρύ χρυσό χρώμα.
Βγάλτε το χαρτί και το ρύζι προσεχτικά και αφήστε την να κρυώσει. Αλείψτε την με την μουστάρδα.
Πάρτε μια λωρίδα καρότου, κάντε την σπιράλ και τοποθετήστε στο κέντρο της τάρτας. Πάρτε μια λωρίδα απο κολοκύθι και βάλτε την γυρω γυρω απο το καρότο. Πάρτε μια λωρίδα μελιτζάνας και βάλτε την γύρω γύρω απο το κολοκύθι. Συνεχίστε με όλα τα λαχανικά με τον ίδιο τρόπο. Αν οι φέτες απο τις μελιτζάνες ή τα κολοκύθια είναι μεγάλες, θα τις κόψετε στην μέση.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το αβγό και περιχύστε την τάρτα. Ψήστε την τάρτα στους 200 C για 10-15 λεπτά ακόμα.
Αναστασακη Ειρηνη
www. food4peace.gr